PDL-ul lui Vasile Blaga a decis demararea negocierilor pentru unificarea dreptei cu PNL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Biroul Politic Naţional al PDL a votat, miercuri, în favoarea începerii negocierilor cu PNL, în vederea formării unei alianţe. Preşedintele partidului, Vasile Blaga, preşedintele PDL, a anunţat astăzi că a primit mandat de la conducerea partidului pentru a demara negocierile cu PNL în vederea unei colaborări care nu se va rezuma la stoparea ascensiunii lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al ţării ci vizează şi obiective pe termen mediu şi lung.

"Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung, deci nu vom avea în vedere doar prezidenţialele, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016" a declarat Vasile Blaga completând că PDL doreşte "construirea în timp a unui singur mare partid de centru dreapta" care sa ofere "o alternativă care să aibă în centru interesul cetăţeanului, parcursul euroatlantic, respectarea statului de drept, respectarea justiţiei, crearea unor condiţii mai bune pentru cetăţeni" etc.

Blaga a mai declarat că viitorul candidat unic al dreptei la prezidenţiale urmează să fie stabilit împreună cu liberalii şi că s-ar bucura ca acest candidat să fie Cătălin Predoiu (cotat, conform unui sondaj CSCI desfăşurat în perioada 12-14 mai pe locul şapte în preferinţele românilor, cu şanse mai slabe să devină preşedinte chiar decât Dan Diaconescu de la PP-DD n.r):

"PDL are în acest moment un candidat şi unul puternic, Cătălin Predoiu, şi împreună cu liberalii vom discuta criteriile să avem în final un singur candidat, şi m-aş bucura să fie Cătălin Predoiu. Nu poţi impune unui alt partid criteriul partidului tău. Noi am stabilit candidatul prin alegeri interne." a declarat Blaga, citat de Hotnews.

După două zile în care s-a împuns cu Elena Udrea şi cu PMP, acuzându-i pe liderii partidului că stau „cu mitralierele pe masă”, Vasile Blaga a refuzat astăzi să comenteze eventuale negocieri cu Mişcarea Populară.