Patronii firmelor din clădiri cu bulină roşie, somaţi să-şi înceteze activitatea

Tragedia din clubul Colectiv a declanşat o amplă acţiune de relocare a activităţii firmelor ce funcţionează în clădiri cu risc seismic ridicat.
Clădire cu bulină de risc seismic (Epoch Times)
Loredana Diacu
28.11.2015

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, instituţie în subordinea Primăriei, a început să-i notifice pe cei ce desfăşoară afaceri în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, să-şi înceteze activitatea în termen de 24 de ore de la primirea somaţiei. Amenzile pentru cei ce nu se vor conforma somaţiei sunt între 50.000 lei şi 70.000 lei, relatează hotnews.

Acţiunea are loc în baza recent promulgatei legi nr. 282/2015 care interzice organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în clădirile încadrate în clasa I de risc seismic şi care implică aglomerări de persoane. Această lege a fost dată la scurtă vreme după tragedia de la Colectiv.

Începând din 26 noiembrie, după apariţia legii în Monitorul Oficial, municipalitatea a început să trimită notificări, până acum fiind notificaţi utilizatorii unui număr de 162 imobile încadrate în clasa I de risc seismic.

De asemenea, reprezentanţii Municipalităţii au solicitat primăriilor sectoarelor 1 - 6 să dispună interzicerea emiterii autorizaţiilor de funcţionare şi retragerea celor în vigoare, pentru agenţii economici care desfăşoară activităţi permanente şi/sau temporare, care implică aglomerări de persoane în spaţii situate în construcţii expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic. Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti vor continua acţiunile de notificare, conform legislaţiei în vigoare, se arată în comunicatul municipalităţii.

Lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic a fost actualizată la data de 25.11.2015 şi poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (www.pmb.ro).


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor