Partidul Unităţii Naţionale: Ambasada Rusiei la Chişinău îngrădeşte libertatea de exprimare a mass mediei din R. Moldova

Ambasada Rusiei din R. Moldova trebuie să renunţe la tentativele de a impune moldovenilor un discurs istoric impropriu, contrar adevărului istoric şi celui ştiinţific, afirmă PUN.
Partidul Unităţii Naţionale (PUN) de la Chişinău (facebook.com/PUN)
Tatiana Chiriac
24.06.2020

Ambasada Federaţiei Ruse din R. Moldova s-a arătat indignată de „încercările de eroizare a nazismului în sursele de informare în masă”, cu referire explicită la reportajul realizat de postul de televiziune TVR Moldova în ziua de 22 iunie 2020.

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) consideră declaraţia menţionată o tentativă de intimidare a TVR Moldova şi a jurnaliştilor acestui post, o imixtiune în politica editorială a televiziunii şi o îngrădire a libertăţii de exprimare a mass mediei din R. Moldova.

PUN a ţinut să precizeze că informaţia din reportajul de la TVR Moldova, prin care se arată că data de 22 iunie 1941 este ziua în care România a intrat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea ţinuturilor ocupate de sovietici în vara lui 1940, reprezintă punctul de vedere oficial al istoriografiei din R. Moldova, care se predă în programele şcolare, liceale şi universitare, şi este împărtăşit de majoritatea absolută a mediului academic şi de cercetare al R. Moldova.

Prin urmare, declaraţia Ambasadei Federaţiei Ruse constituie un amestec în afacerile interne ale R. Moldova, cu scopul impunerii unui punct de vedere străin asupra istoriei şi intereselor naţionale ale R. Moldova, contrar adevărului istoric şi celui ştiinţific.

PUN solicită Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău să se abţină pe viitor de la astfel de declaraţii jignitoare şi să renunţe la tentativele de a impune cetăţenilor R. Moldova un discurs istoric impropriu, care reprezintă punctul de vedere al Moscovei asupra istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor