Partidul-stat face primul pas pentru preluarea legală a STS

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

USL a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege pentru trecerea STS în subordinea MAI. Proiectul de lege abrogă o serie de articole din legea care prevede că serviciul se află în coordonarea CSAT şi îi dă dreptul premierului să stabilească cine conduce STS, informează realitatea.net.

Proiectul de lege are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

De asemenea, USL a stipulat în proiect că la momentul întării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Dacă va intra în vigoare, proiectul va modifica Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea MAI.

Conform opoziţiei şi analiştilor politici, trecerea STS în subordinea Guvernului este o nouă tentativă a premierului fie de a decapita, fie de a aservi, după putinţă şi caz, toate instituţiile şi serviciile cheie în an electoral. Premierul este acuzat că se foloseşte de tragedia aviatică din Apuseni pentru a trece, nesancţionat de societatea civilă, STS-ul în subordinea sa, numind în fruntea serviciului oameni fideli şi obedienţi.

Tentativa de slăbire/aservire/anihilare a unor instituţii cheie în stat încearcă să ducă România înapoi la vremurile când, sub conducerea lui Adrian Năstase, supranumit "El însuşi", PSD-ul era Partidul Stat care conducea şi controla tot.

Sebastian Lăzăroiu a explicat intenţia premierului de a trece STS-ul în subordinea Guvernului la modul următor: Premierul „vrea să se facă preşedinte anul asta şi vrea să folosească acest serviciu de telecomunicaţii speciale în folos propriu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne