Familia Aurei Ion îşi rezervă dreptul de a da în judecată statul român

Aura Ion
Aura Ion (Captura Youtube)
Loredana Diacu
01.02.2014

Familia Aurei Ion, studenta decedată în accidentul aviatic din Apuseni, va da în judecată statul român, dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii pentru tragedia aviatică în urma căreia şi-au pierdut viaţa Aura şi pilotul Adrian Iovan.

"Ne rezervăm dreptul la o intervenţie civilă şi îl vom folosi în cazul în care vom considera că rezultatul anchetei nu este satisfăcător", a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, în cadrul unui interviu acordat la Gândul Live.

Familia Aurei, moartă la doar 23 de a ani, consideră că cei care au greşit trebuie să plătească prin privare de libertate, nu prin înlăturarea din post: "Nu vrem demisii, ci condamnări, identificarea instituţiilor vinovate", a afirmat Mariana Ciucă.

Sora Aurei a povestit că părinţii ei au aflat de moartea fiicei lor de la televizor; poliţia a venit să le dea oficial vestea morţii Aurei abia la ora două dimineaţa. De asemenea, Marian Ciucă a mai povestit că singurul sprijin pe care l-a primit familia sa a venit din partea unei asociaţii, a camarazilor, nu a statului român.

"Părinţii mei au aflat de moartea Aurei de la televizor, până la ora 2 dimineaţa, când le-a venit cineva de la Poliţie la uşă, ei nu au ştiut nimic, au stat în tensiune sperând din tot sufletul să nu fie vorba despre Aura. Ei ştiau că ea participa la acel zbor, dar nu ştiau cine face parte din echipă, dacă sunt medici, asistente sau studente femei în avion ", a mai spus Mariana Ciucă.

Mariana Ciucă a mai declarat că familia ei merge în prezent la psiholog.

Sora Aurei a mai susţinut că familia ei îi poartă tot respectul pilotului Aurelian Iovan, care a reuşit să aterizeze în condiţii dificile, salvând vieţile celor din avion. De asemenea, rugată să comenteze şi opinia conform căreia sora ei nu avea ce să caute în avion, în condiţiile în care ea era voluntar, Mariana Ciucă a reamintit că Aura nu avea cum să se urce pe furiş în aeronavă, subliniind faptul că dacă sora sa a ocupat un loc în avion, trebuie să fi avut permisiunea echipei de medici pe care îi însoţea.

Reamintim că Aura Ion, studentă în anul V la Medicină Militară şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic produs pe 20 ianuarie, în munţii Apuseni. Avionul în care se afla studenta transporta o echipă de medici către Oradea, de unde aceştia urmau să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Pilotul Aurelian Iovan a fost obligat să aterize forţat. Căutarea epavei a durat şase ore, autorităţile dovedindu-se incapabile să îi localizeze pe supravieţuitori, în ciuda faptului că toţi pasagerii avionului aveau telefoane mobile prevăzute cu GPS.

În momentul în care salvatorii - săteni din zonă şi pădurari - au ajuns la locul accidentului - Aura era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată. Adrian Iovan murise încarcerat între fiarele contorsionate din cabina pilotului.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor