Partidul Liberal Democrat din Moldova refuză să participe la dialog cu Consiliul coaliţiei de guvernare

PLDM refuză invitaţia la dialog venită din partea Consiliului coaliţiei de guvernare. Potrivit formaţiunii politice, actuala guvernare foloseşte toate mijloacele de intimidare a reprezentanţilor PLDM pe o parte, iar pe cealaltă, îi invită la dialog.
Sigla PLDM
Sigla PLDM (moldova24.info)

Ca urmare a invitaţiei Consiliului coaliţiei de guvernare la un dialog politic, Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) nu va da curs acestei propuneri pentru că, potrivit formaţiunii, scopul acestei invitaţii de colaborare între forţele pro-europene de la Chişinău este unul vag şi cinic.

Într-un comunicat de presă, PLDM precizează că “actuala guvernare foloseşte toate metodele ilegale de intimidare, persecutare şi şantaj asupra reprezentanţilor PLDM, iar pe de altă parte, cheamă la dialog.”

În acelaşi timp, chiar dacă scopul acestei invitaţii reprezintă „identificarea celor mai bune posibilităţi de colaborare constructivă şi consistentă pentru susţinerea căii europene a Republicii Moldova", acţiunile guvernării demonstrează clar că pretinsa „luptă cu corupţia" nu este decât un mit, obiectivul urmărit fiind perpetuarea actualului sistem antidemocratic şi fraudulos.

Instituţiile statului, inclusiv cele de drept, sunt subordonate unui singur centru de comandă şi acţionează în funcţie de ordinele primite, se mai arată în comunicatul emis de către PLDM.

Formaţiunea mai subliniază că s-a declarat partid parlamentar de opoziţie şi orice dialog cu guvernarea se prezumă de pe această poziţie. Astfel, aceştia afirmă că vor susţine toate iniţiativele şi proiectele îndreptate spre beneficiul ţării şi al cetăţenilor, iar cele care nu au nimic în comun cu calea europeană a Republicii Moldova vor fi taxate.