'Partidă de vânătoare' în parlamentul de la Chişinău (revista presei)

Luni, în parlamentul de la Chişinău, începe o nouă 'partidă de vânătoare', scrie Constantin Tănase în 'Timpul', referindu-se la şedinţa extraordinară, convocată de deputaţi pentru a examina incidentul de la Pădurea Domnească.
Guvernul Republicii Moldova, Chişinău. (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.01.2013

Luni, în parlamentul de la Chişinău, începe o nouă 'partidă de vânătoare', scrie Constantin Tănase în 'Timpul', referindu-se la şedinţa extraordinară, convocată de deputaţi pentru a examina incidentul de la Pădurea Domnească.

Potrivit autorului, împărţiţi în trei grupuri, 'vânătorii politici' din Alianţa pentru Integrare Europeană îşi vor apăra poziţiile obţinute în urma aplicării algoritmului. 'Zidită pe algoritm, Alianţa va rămâne beton ca o structură de coordonare a pârghiilor de influenţă. Garanţiile de supravieţuire a Alianţei se află în safeurile Procuraturii, miza adevărată a vânătorii de azi fiind anume aceste safeuri', mai scrie Constantin Tănase, făcând referire la faptul că procurorul general şi-a anunţat demisia.

Accidentul de la vânătoarea din 23 decembrie la care au participat mai mulţi funcţionari va fi exploatat în scopuri politice, dat fiind faptul că din componenţa comisiei parlamentare pentru acest caz vor face parte deputaţi din toate partidele, susţine 'Observatorul de Nord'. 'Fiecare va căuta ţapul ispăşitor acolo unde-i dictează interesul', consideră ziarul.

'Ce urmează după demisia lui Zubco?', se întreabă 'Adevărul'. Experţii cred că demisia procurorului general va fi votată luni, iar Zubco nu va mai putea ocupa o funcţie în Procuratură. Fotoliul şefului Procuraturii va rămâne liber, iar funcţia lui Zubco ar putea fi preluată de prim-viceprocurorul general, Andrei Pântea, sau de actualul şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Ion Diacov. Analistul Igor Boţan afirmă însă că numirea unui procuror general ar putea dura câteva săptămâni sau chiar luni. Totodată, comentatorul susţine că următorul candidat va fi numit, de asemenea, pe criterii politice.

'Republica Moldova stă sub semnul Uniunii Europene', titrează 'Adevărul'. În Parlamentul European de la Strasbourg, Chişinăul are cel puţin 33 de susţinători. Toţi deputaţii români sprijină necondiţionat drumul european al Republicii Moldova, dar şi alţi aleşi europeni îi dau şanse de integrare. 'Adevărul' îi citează pe europarlamentarii români Elena Băsescu şi Cristian Preda care susţin demersurile europene ale Republicii Moldova şi semnarea Acordului de asociere pe care îl negociază în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor