Parlamentul de la Chişinău va dona salariul pentru o zi în sprijinul refugiaţilor din Ucraina

Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
28.02.2022

Angajaţii Parlamentului Republicii Moldova vor dona salariul pentru o zi de muncă în sprijinul refugiaţilor din Ucraina.

Mijloacele vor fi transferate pe contul special deschis de Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova şi vor fi destinate furnizării asistenţei umanitare cetăţenilor Ucrainei, afectaţi de război.

Concomitent, mai mulţi angajaţi ai Parlamentului moldovean s-au mobilizat, în calitate de voluntari, pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor refugiate la intrare în ţară şi cazare.

De asemenea, Legislativul a organizat colectarea lucrurilor de primă necesitate pentru persoanele care se refugiază din Ucraina.

Colectarea bunurilor a fost sistată luni, iar lotul cu plăpumi, produse igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărţi şi jucării a plecat la Centrul de triere şi plasament de urgenţă al refugiaţilor amplasat la ”Moldexpo”.

În perioada 24.02.2022 - 28.02.2022, au intrat în R. Moldova 71.359 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 33.173 cetăţeni ucraineni. La moment, pe teritoriul ţării se află 38.186 cetăţeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 100 ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor