Părinţii adoptivi ai Sorinei: Am fost la un pas să fim linşaţi în trafic. Am anunţat Ambasada SUA, va ieşi scandal diplomatic

Cazul fetiţei luate cu poliţie de acasă pentru merge în adopţie unei familii româno-americane
Cazul fetiţei luate cu poliţie de acasă pentru merge în adopţie unei familii româno-americane (Captură foto vis Digi24)

Părinţii adoptivi ai fetiţei din Baia de Aramă, Ramona şi Gabriel Săcărin, au cerut printr-o scrisoare deschisă adresată procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării cauzei care îi vizează, de la Tribunalul Mehedinţi. Cuplul de cetăţeni româno-americani şi-a justificat cererea argumentând că au fost recunoscuţi în trafic şi s-a încercat inclusiv blocarea autoturismului în care se aflau, fiind astfel la un pas de a fi linşaţi.

Scrisoarea familiei Săcărin a fost publicată de Adevărul.

“Am ajuns în situaţia de a fi recunoscuţi pe stradă şi de a risca să fim în orice moment linşaţi. Am fost deja la un pas, în trafic. Ne-au recunoscut, eram împreună cu Ramona şi Sorina. Au încercat să ne blocheze autoturismul în care ne aflam, imediat Ramona a protejat-o pe fetiţa noastră. […] Nu se poate să ajungem aici. Noi nu suntem infractori. Noi ne-am întors în ţara în care ne-am născut să luăm un copil orfan, să-l ducem în America şi să-i oferim şi lui tot ce au şi copiii noştri. […] Din păcate, cred că va ieşi scandal diplomatic, am anunţat deja Ambasada Americii despre tot ce se întâmplă. Noi suntem americanii ăia cu sânge de român care cer opiniei publice să fie respectaţi”, a afirmat Gabriel Săcărin.

Redăm mai jos scrisoarea:

Subsemnaţii, SĂCĂRIN RAMONA ELENA şi SĂCĂRIN GABRIEL, vă solicităm public în mod respectuos să formulaţi o cerere de strămutare, pentru motive de siguranţă publică, a ordonanţei preşedinţială, depusă de domnia voastră în 24 iunie 2019 la Tribunalului Mehedinţi, prin care aţi solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată SĂCĂRIN SORINA, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioadă de 3 luni.

Având în vedere manifestaţiile care au loc zilnic în ultimele zile în faţa tuturor instituţiilor publice, fiind iminentă o asemenea manifestaţie şi în faţa Tribunalului Mehedinţi, vă solicităm respectuos să formulaţi o cerere de strămutare către un tribunal aflat la o distanţă mai mare de zona Baia de Aramă - Craiova.

Conform art. 140, alin. 3 Cod de procedură civilă: Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.

Conform art. Art. 141, alin. 2, Cod de procedură civilă, strămutarea (…) întemeiată pe motiv de siguranţă publică poate fi cerută numai de către Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru a nu fi linşaţi public în momentul în care ne susţinem drepturile şi formulăm apărările în cadrul acestui dosar, în vederea respectării dreptului nostru la apărare şi ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricăror alţi cetăţeni români, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi, vă solicităm respectuos să formulaţi o cerere de strămutare.

Reamintim că incidentul în care o fetiţă de 8 ani din Baia de Aramă a fost luată cu mascaţii din casa familiei în care se afla în plasament, pentru a fi dată în adopţie unui cuplu de români din SUA, a fost filmat şi a produs valuri de revoltă în spaţiul public. Acum, autorităţile analizează comportamentul procurorului de caz, dar şi alte aspecte legate de caz. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne