Parchetul a respins plângerea formulată de către Primăria Municipiului Bucureşti în cazul "Cathedral Plaza"
Compania Millennium Building Development susţine că plângerea formulată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin care reclama faptul că lucrările efectuate pentru finalizarea proiectului "Cathedral Plaza" s-au făcut prin încălcarea legii şi în lipsa unei autorizaţii valabile de construcţie, a fost respinsă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Într-un comunicat difuzat marţi AGERPRES, Millennium Building Development arată că Parchetul a respins o plângere a Primăriei Municipiului Bucureşti făcută împotriva rezoluţiei din data de 2 februarie 2011, prin care procurorii au stabilit că Millennium Building Development nu a săvârşit nicio infracţiune şi au constatat că în toată perioada în care s-au executat lucrări pe acest şantier au fost respectate în totalitate prevederile legii, iar autorizaţia în baza cărora acestea au fost desfăşurate este pe deplin valabilă.
"Compania noastră activează pe mai multe pieţe internaţionale, iar în ţările unde desfăşurăm proiecte respectăm întotdeauna legile. Acuzaţiile îndreptate împotriva noastră cu privire la proiectul Cathedral Plaza sunt nefondate şi injurioase. Verdictul dat de Parchet ne mobilizează să luptăm în continuare şi să avem încredere în statul de drept din România", susţin reprezentanţii Millenium Building Development.
Compania arată că situaţia valabilităţii autorizaţiei de construire este departe de a se fi tranşat, întrucât a depus o contestaţie în anulare şi o cerere de revizuire împotriva deciziei pronunţată de Curtea de Apel Suceava.
Cathedral Plaza este un proiect care vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, pe strada Luterană, a unui imobil de 75 de metri înălţime.
Pentru această construcţie, Primăria sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie pe 24 februarie 2006, lucrările fiind începute pe 9 martie.
Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind strămutat de patru ori la cererea acestei firme, şi a fost soluţionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmboviţa, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploieşti.
Prin decizia irevocabilă, din 3 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava, lucrările la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale. Ulterior, investitorii de la Millenium Building Development au declarat însă că turnul de birouri nu va fi demolat, pentru că lucrările au fost definitivate au deja primii chiriaşi şi clădirea a intrat în circuitul civil.