Pantofii Stuart Weitzman, preferaţi de celebrităţi [video]

Pantofii „Rita Hayworth“ realizaţi de Stuart Weitzman
Pantofii „Rita Hayworth“ realizaţi de Stuart Weitzman (d-art.it)

Stuart Weitzman, împreună cu Christian Louboutin şi Manolo Blahnik, face parte din elita încălţămintei de lux. Este unul dintre cei mai importanţi designeri de încălţăminte din industria modei. În 1971 vizitează Spania şi rământe indrăgostit de cultura şi gastronomia acestei ţări. Lucrează cu atelierele din Elda şi Petrer (Alicante) despre care afirmă: "Aici sunt ateliere ce au 150 de ani de tradiţie în această branşă. Prefer să plătesc puţin mai mult şi să obţin un produs de calitate. Pot servi clienţii direct din fabrică, fără intermediari", a recunoscut designerul.

Weitzman are 57 de magazine în întreaga lume şi asigură că formatul lor este creat pentru femeile de afaceri. Modelele sunt exclusive şi sunt fabricate de mari meşteri meşteşugari. Firma este preocupată de fiecare detaliu pentru ca fiecare pereche de pantofi de lux să fie un aliat confortabil care însoţeşte femeia la cele mai importante întâlniri. Designerul afirmă că, în prezent, moda este în slujba femeilor şi nu invers. Acum femeia este independentă şi decide ce să poarte ţinând cont de comoditate. "Un toc de 120 de milimetri nu va afi niciodată un pantof sigur, şi trebuie să munceşti pentru a deveni foarte bun şi a produce ce îşi doresc clientele: ceva foarte comod. Comoditatea este moda, nu suferinţa este moda”, a explicat designerul. Desenele sale sunt elegante şi rafinate, cu o atenţie deosebită pentru modelele mai clasice. Printre cele mai proeminente creaţii sunt faimoasele sandale de culoare "nude" (culoarea pielii), cizmele muşchetar şi modelele combinate cu pietre şi cristale Swarovski. În plus, Weitzman este dedicat şi designului de pantofi de mireasă, o plajă care se evidenţiază pentru detaliile de lux.

Pe covorul roşu au fost prezentate multe dintre creaţiile sale cele mai apreciate, de la pantofii "Rita Hayworth" la "Pantoful Cenuşăresei" decorat cu 565 de diamante, purtat de Alison Krauss în timpul ceremoniei Premiilor Oscar. Lucrările de artă reale, pot fi posibile numai datorită unui designer de dimensiunea lui Weitzman. Printre clienţii săi se numără: Kate Middleton, Michelle Obama, Beyonce, Rihanna, Kendall Jennir, Giselle Bundchen şi Regina Leticia . "Nu ştiu ce se întâmplă, dar pe covorul roşu, dacă sunt 17 femei, 15 îmi poartă pantofii", a mărturisit designerul.