Culorile anului 2019 vor fi: corai, verde închis şi nuanţa mierii

"Living Coral" a fost desemnată Culoarea anului 2019
Corali
Corali (Pantone)

Culoarea care ar trebui să domine în 2019 este Coralul viu sau în limbaj de specialitate numărul 16-1546. Grupul american Pantone o descrie ca fiind "o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor".

Nuanţa Pantone Living Coral a companiei americane Pantone - care a creat sisteme de culori internaţionale pentru industria tipografică şi arte grafice şi de asemenea pentru industria modei - este aleasă culoarea anului viitor.

În 2019 această nuanţă ar trebui să fie din nou la modă.

Compania selectează o culoare în fiecare an şi stabileşte un trend. În 2017 "Greenery" a oferit vitalitate şi speranţă iar în 2018 culoarea anului a fost „Violet Ultra“. 16-1546 în limbajul experţilor aceasta este o combinaţie de numere pentru incomparabila şi inconfundabila culoare corai. Pantone Living Coral radiază optimism, temperament şi dorinţa de exprimare jucăuşă. Această culoare efervescentă fascinează ochiul şi mintea. Aflat în centrul unui ecosistem intens, Living Coral evocă felul în care un recif de corali este un adăpost pentru o diversitate de alte culori.

Verde închis şi nuanţa mierii

Dar compania americană nu este singura care caută tendinţe în fiecare an. Dacă Pantone a ales verde acum doi ani, compania care oferă vopsele şi lacuri PPG Paints propune acum nuanţa verde închis, numit Night Watch pentru anul 2019. Nuanţa reprezintă puterea naturii şi reflectă euforia liniştitoare, revigorantă pe care o simţim cu toţii în natură. Night Watch ar putea fi folosit în interior şi în exterior şi va juca un rol important în alte segmente, cum ar fi mobilierul, îmbrăcămintea sau maşinile, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Nuanţa mierii la AkzoNobel

Pentru compania AkzoNobel - marca de vopsele şi lacuri Dulux -, în anul 2019 nuanţa Spiced Honey va fi culoarea pereţilor interiori şi exteriori. În funcţie de combinaţie, poate avea un efect calmant, relaxant, confortabil sau dinamic, explică AkzoNobel. "Acest ton cald de chihlimbar transmite o atmosferă de optimism, dorinţa de a crea energie pozitivă".

Stare de bine şi atitudine pozitivă

Cu toate acestea, Pantone stabileşte Coral Living pentru toate domeniile: nu numai în designul interior, dar şi în designul produselor, în cosmetică şi în moda pentru femei şi bărbaţi. Nuanţa caldă mediază aici o stare de bine şi o atitudine pozitivă. "Este o culoare caldă, primitoare şi foarte frumoasă, cu care mă simt foarte confortabil. Sunt convinsă că mulţi alţi oameni se vor simţi la fel", a afirmat Leatrice Eiseman, director executiv.