Paleologu, despre cel mai dezgustător spectacol de încălcare a regulilor al lui Zgonea

Deputatul PDL Theodor Paleologul şi-a marţi exprimat nemulţumirea faţă atitudinea pe care a avut-o preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea referitor la chestiunea adoptării Legii Minelor.
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
11.12.2013

Deputatul PDL Theodor Paleologul şi-a marţi exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea pe care a avut-o preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, referitor la chestiunea adoptării Legii Minelor.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi Proiectul Legii Minelor. 160 de deputaţi au votat pentru, 105 împotrivă şi 22 s-au abţinut. Aceasta fiind o lege cu caracter organic, pentru adoptarea ei era necesar un număr de voturi favorabile de cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204 voturi.

Cazul adoptării proiectului Legii Minelor ar fi fost fără precedent, fiind prima oară când se procedează în acest fel, textul proiectului de lege fiind ţinut secret până în momentul votării, nefiind dat parlamentarilor din timp şi nici presei înainte de a fi votat.

„De ziua internaţională a drepturilor omului Zgonea a oferit cel mai dezgustător spectacol de încălcare a regulilor parlamentarismului pentru a trece samavolnica lege a minelor: blocare totală a accesului cetăţenilor în Parlament, controale abuzive pe culoare, nepublicarea ordinii de zi, necomunicarea raportului comisiilor pentru industrii şi nici măcar a textului legii. Toate aceste incalificabile ticăloşii acompaniate de inegalabilele lui mitocănii si obrăznicii”, a scris Theodor Paleologul pe contul său de Facebook.

La Cluj, la Albă Iulia şi la sediul Avocatului Poporului din Capitală, precum şi în alte zone, au loc proteste spontane împotriva proiectului de lege.

De ziua internaţională a drepturilor omului Zgonea a oferit cel mai dezgustător spectacol de încălcare a regulilor parlamentarismului pentru a trece samavolnica lege a minelor.

Vestea respingerii Legii Minelor a fost primită cu încântare şi entuziasm de protestatarii şi considerată ca fiind un succes al presiunilor societăţii civile.

„Diseară mă duc în Piaţa Universităţii: nu-mi mai încape în suflet bucuria faţă de căderea legii minelor. Sper să mai vină şi alţii...”, le transmitea Paleologu prietenilor săi de pe reţeaua socială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor