Armate de infractori pe stradă pentru a-i elibera pe corupţii USL: Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu. (www.gov.ro)

Cătălin Predoiu, viitor prezidenţiabil PDL la alegerile din 2014, a criticat într-o conferinţă de presă iniţiativa PSD şi PC de a îşi scoate din închisoare corupţii prin adoptarea legii amnistiei şi graţierii.

“Iniţiativa privind amnistia trecută la ceas de noapte de câţiva prieteni ai infractorilor deghizaţi în parlamentari vine să continue seria de acte îndreptate împotriva justiţiei şi a statului de drept începută anul trecut de către domnii Ponta şi Antonescu”, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă subliniind faptul că pentru a îşi scoate afară din închisori corupţii, USL, susţinătorii proiectului, vor scoate afară şi hoarde deţinuţi de drept comun.

În diatribele sale, Predoiu face referire la faptul că luni, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat pe ascuns de ochii presei, legea amnistiei şi graţierii, cu amendamente.

Votarea Legii Amnistierii a fost amânată pentru moment, fiind scoasă de pe ordinea de zi de azi a plenului. Predoiu, fost ministru al Justiţiei explică însă că şi "simpla dezbatere a proiectului privind amnistia va avea urmări în MCV şi asupra parcursului european al României."

Cât despre faptul că PNL s-a opus ieri votării acestei legi (deşi, la fel ca şi PSD-ul are şi el o lungă lista de mari corupţi) iar Victor Ponta s-a declarat astăzi şi el împotriva legii amnistiei, Predoiu a declarat că PDL "nu se lasă păcălit de stratagema celor doi lideri ai USL care, speriaţi de valul de proteste care s-a ridicat din opoziţie şi societatea civilă, “bat acum în retragere şi se spală pe mâini precum Pilat din Pont”.

O primă consecinţă directă a adoptări a acestei legi va fi şi eliberarea în stradă a "unei armate de infractori". USL, remarcă, Predoiu, va sacrifica siguranţa cetăţeanului pentru a îşi scoate din închisoare politicienii corupţi.

“Pentru a scăpa câţiva prieteni politici urmăriţi, condamnaţi sau judecaţi penal aceşti prieteni ai infractorilor deghizaţi în parlamentari ai USL scot în stradă armate de infractori condamnate şi deja încarcerate. Pentru siguranţa unor prieteni politici suspectaţi de corupţie, parlamentarii USL sacrifică siguranţa cetăţeanului. Acesta este dreptatea până la capăt a USL. Libertate pentru cei care sunt condamnaţi pentru fapte de corupţie ascunsă şi camuflată într-o lege a amnistiei ce s-ar fi vrut votată, culmea cinismului, chiar în ziua drepturilor omului”, a remarcat Cătălin Predoiu.

Predoiu a atras atenţia şi asupra consecinţele pe care simpla discutare a acestei legi în Parlament le va avea asupra Mecanismului de Cooperare şi Verificare ce are, drept punct central, ireversibilitatea reformelor în justiţie.

“Chiar dacă nu se va adopta în final proiectul de către Parlament, puterea de la Bucureşti nu mai este crezută de către Occident. Şi plătim pentru asta toţi. Un alt lanţ de consecinţe e legat de Schengen. Nimeni nu va accepta România în Schengen atâta timp cât prieteni ai infractorilor deghizaţi în ca trec la ceas de noapte precum tâlharii legi ca să scape prieteni politici de judecată dreaptă a justiţiei. Este inacceptabil şi de aceea cerem premierului şi preşedintelui Senatului să declare public dacă mai susţin sau nu agenda europeană a României. Suntem îndreptăţiţi să cerem acest lucru, văzând toate loviturile aplicate justiţiei şi statului de drept. Avem toate motivele să credem că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să îndepărteze România de agenda europeană pentru că nu le place legea, statul de drept, anti corupţia”, a declarat Cătălin Predoiu.

Predoiu mai informează că PDL a solicitat şi ministrului justiţiei să spună clar ce plan are de acţiune în ce priveşte MCV.

Reamintim că luni, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat legea amnistiei şi graţierii, cu amendamente.

Proiectul de lege a fost considerat de opoziţie o tentativă a USL-ului de a-i scuti de închisoare pe marii şi micii săi corupţi, de la baroni locali la nume grele precum Dan Voiculescu, preşedinte PC, Adrian Năstase - PSD, Fenechiu - PNL, Remeş - PNL etc.

Preşedintele României, Traian Băsescu a făcut marţi, un apel către membrii Camerei Deputaţilor, pentru a respinge Legea Amnistiei şi graţierilor adoptată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor luni iar opoziţia s-a revoltat in corpore împotriva adoptării acestui proiect legislativ.

Grupurile parlamentare ale PNL, PDL şi PPDD au anunţat că vor vota împotriva Legii amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, considerând că "proiectul de lege nu este oportun în acest moment.", motiv pentru care PDL consideră dezicerea PNL-ului de acest proiect de lege drept un demers electoral ipocrit.

Având în vedere puternica opoziţie întâmpinată, votarea Legii Amnistierii a fost amânată pentru moment, fiind scoasă de pe ordinea de zi de azi a plenului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne