Orezul - alte 6 moduri neobişnuite şi utile de întrebuinţare

Orez
Orez (Pixabay.com)

Orezul este produsul de bază în alimentaţia multor ţări, dar poate fi întrebuinţat în multe alte moduri utile. Vă prezentăm 6 modalităţi mai puţin obişnuite de folosire a orezului în condiţii de casă.

Curăţarea râşniţei de cafea

Pentru a curăţa şi împrospăta râşniţa de cafea, măcinaţi în ea jumătate de pahar de orez. Orezul va absorbi mirosul rezidual al boabelor de cafea şi va ascuţi lama aparatului.

Înlăturarea mirosurilor neplăcute din frigider şi cuptorul cu microunde

Umpleţi un ciorap cu orez şi legaţi-l. Puneţi ciorapul în cuptorul cu microunde pentru un minut sau ceva mai mult timp. Pentru a împrospăta frigiderul, plasaţi ciorapul cu orez în congelator.

Uscarea dispozitivelor electrice

Dacă telefonul mobil a fost expus la apă, nu vă faceţi griji prea mari. Scoateţi pur si simplu bateria şi puneţi telefonul într-o pungă sau într-un vas cu orez. Până dimineaţa, orezul va absorbi picăturile nedorite de apă din interiorul aparatului. Nu uscaţi telefonul cu foenul pentru păr, deoarece îi veţi deteriora piesele interioare.

Remediu util împotriva ruginii

Instrumentele metalice ruginesc fiind în contact cu aerul. Pentru a evita acest lucru, puneţi o pungă cu orez în sertarul cu instrumente, care va permite să le menţineţi uscate şi le va proteja de rugină.

Curăţarea recipientelor şi a vazelor din sticlă

Vazele cu gâtul îngust sunt dificil de curăţat. Turnaţi înăuntru apă cu săpun, adăugaţi puţin orez şi agitaţi recipientul.

Restabilirea luciului argintului

Argintul necesită lustruire regulată, altfel capătă nuanţe întunecate. O ceaşcă cu orez pusă în dulap poate absorbi umezeala şi încetini oxidarea acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură