Orban: Ponta este un "hibrid nereuşit" între "capitalismul lui Năstase" şi "comunismul lui Iliescu"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. (psd.ro)

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat luni că va vota orice moţiune de cenzură împotriva lui Victor Ponta, despre care susţine că este "un hibrid nereuşit" între "capitalismul lui Năstase" şi "comunismul lui Iliescu".

"Ieri, privindu-l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor 90, mulţumind minerilor după reprimarea brutală a Pieţei Universităţii. Este adevărat că nu avea decât cască (nou-nouţă, de altfel ca şi toţi ceilalţi asa-zişi mineri, care nu mai sunt mineri din 2006) nefiind dotat şi cu lămpaş sau bâtă. Este adevărat că nu a adus minerii la Bucureşti, dar a făcut un lucru mult mai grav: a promis minerilor că îi ia pe parlamentari de guler şi îi aduce să voteze în mină. Este adevărat că nu a înfierat cu mânie proletară protestatarii din Piaţa Universităţii, însă a făcut un lucru şi mai grav, afirmând: «nimeni nu are voie să spună nu»", a scrie Ludovic Orban pe contul său de Facebook.

Orban este pregătit să voteze orice moţiune de cenzură împotriva lui Victor Ponta. Interpelările lui Orban au fost declanşate în acelaşi timp cu remarci critice ale lui Crin Antonescu, la adresa partenerului său de coaliţie, Victor Ponta, lucru care a făcut majoritatea analiştilor să vorbească despre un divorţ în USL..

"Îl anunţ pe această cale pe domnul Ponta că voi vota orice moţiune de cenzură se va depune împotriva cabinetului său şi că voi face toate demersurile posibile pentru a îmi convinge colegii liberali că acest hibrid nereuşit între capitalismul lui Nastase (vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc. ) şi comunismul lui Iliescu trebuie să plece din fruntea guvernului României", a precizat Orban.

Deputatul PNL le cerea vineri demisiile "de onoare" premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova, făcând referire la proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană pe care aceştia l-au susţinut.

"După părerea mea, din situaţia asta nu se poate ieşi decât prin demisia domnului Şova şi a domnului Ponta. Nu poţi să zici luni, ca premier, la trei, patru ore înainte să dea un comunicat compania, că această companie poate să dea statul în judecată şi statul să plătească daune de 2 miliarde", a declarat deputatul.

Amintim că minerii de la Roşia Montană care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină duminică seară, după ce premierul Victor Ponta a coborât şi a discutat cu aceştia. Premierul le-a promis că le va aduce Comisia Parlamentară acolo.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a declarat Victor Ponta, la ieşirea din subteran, adăugând că nimeni nu se poate antepronunţa referitor la situaţia minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".