Antonescu se distanţează de declaraţiile lui Ludovic Orban

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri că poziţia liberalului Ludovic Orban de a cere demisia premierului Victor Ponta pe tema proiectului Roşia Montană nu reprezintă punctul de vedere al PNL, ci este o declaraţie pe care dl Orban a făcut-o "în nume personal".

"Toţi pesediştii, toţi oamenii care sunt interesaţi de politică ştiu că Ludovic Orban, ca şi mine şi ca şi atâţia alţi colegi, nu sunt nişte oameni pe care să-i pui să spună ceva sau pe care să-i împiedici să spună ceva. Ludovic Orban a făcut o declaraţie în nume personal, ea nu reprezintă poziţia partidului, nu reprezintă poziţia grupului parlamentar. Este un deputat liberal care a făcut o declaraţie de care m-am delimitat. Dacă PNL ar ajunge la concluzia că vrea demisia lui Victor Ponta, o spune în chip oficial, ceea ce nu este cazul", a declarat vineri Antonescu, la Antena 3.

Declaraţiile lui Antonescu au fost făcute după ce colegul său de partid, deputatul Ludovic Orban a criticat public declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale ministrului pentru Mari Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, acuzându-i pe aceştia că au făcut declaraţii care încurajează compania Gabriel Resources să dea în judecată statul român.

"După părerea mea, din situaţia asta nu se poate ieşi decât prin demisia domnului Şova şi a domnului Ponta. Nu poţi să zici luni, ca premier, la trei, patru ore înainte să dea un comunicat compania, că această companie poate să dea statul în judecată şi statul să plătească daune de 2 miliarde", a declarat deputatul la Digi 24.

Orban a declarat că singura modalitate prin care statul român îşi va putea spăla imaginea este că cei doi să îşi dea demisia din Guvern.

Antonescu a ţinut însă să mai precizeze că, deşi în calitate de lider PNL îşi doreşte ca USL să meargă mai departe iar sprijinul PSD la prezidenţiale l-ar ajuta, dacă i se vor cere compromisuri în defavoarea românilor, PNL nu se va teme, la o adică, să renunţe la sprijinul PSD. Voturile se câştigă pe mâna alegătorilor, a afirmat Antonescu, nu pe cea coaliţiilor politice.

“Dacă aceşti domni şi alţii continuă să creadă că eu sau PNL facem orice aşa, orice ne cere cineva din PSD de teamă ca nu cumva nu mă mai susţin la prezidenţiale, înseamnă că citesc prea mult Evenimentul Zilei şi, mai grav, că-l cred. Îi sfătuiesc să schimbe lecturile, să mai lase sfaturile de taină şi cu alţi filosofi şi să vadă realitatea. Niciodată, nici eu, nici colegii mei nu vom face ceva împotriva a ceea ce ne-am înţeles împreună, împotriva a ceea ce ne-am înţeles cu oamenii, împotriva a ceea ce credem pentru ca să fim puşi, aşa, preşedinţi de către PSD.

Preşedinţia României se câştigă din mâna alegătorilor români. Da, doresc să ducem USL-ul mai departe, doresc să ne ţinem, până acum ne-am ţinut la punct angajamentele, doresc ca PSD să îşi respecte angajamentul politic şi să fie alături de mine, în candidatura la preşedinţie, dar nu cu orice preţ”, a conchis Antonescu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne