Orban: ACL cere convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea reexaminării legii CAS (Video)

Adriana Săftoiu şi Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL
Adriana Săftoiu şi Ludovic Orban, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Alianţa Creştin Liberală (ACL) a decis să demareze procedura de strângere de semnături în vederea convocării unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului la 19 şi 20 august, pentru reexaminarea legii CAS, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

"ACL a hotărât să iniţieze procedura de convocare a sesiunii extraordinare, prin intermediul Regulamentului celor două Camere. La solicitarea unei treimi dintre deputaţi şi a unei treimi dintre senatori, am hotărât să declanşăm strângerea de semnături şi până la începutul săptămânii viitoare vom obţine toate semnăturile necesare pentru a demara procedura de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru data de 19 şi 20 august, astfel încât să putem să adoptăm legea şi să permitem şansa ca această lege să intre în vigoare la 1 octombrie, indiferent de opoziţia posibilă pe care o va face Traian Băsescu", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a menţionat că, în opinia lui, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu vor reducerea CAS. Dacă premierul Ponta ar fi dorit într-adevăr adoptarea acestui proiect, Orban susţine că acesta nu ar fi inclus în proiectul de lege o prevedere privind nivelul taxelor şi impozitelor care evidenţiază faptul că acesta nu îşi doreşte reducerea CAS.

"Ne-am convins că nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu nu doresc reducerea CAS. PSD nu a susţinut o sesiune extraordinară iar Ponta a înaintat acest proiect numai din motive de natură electorală. Dacă premierul ar fi dorit adoptarea acestei măsuri, ar fi propus adoptarea legii din 1 ianuarie 2013, ar fi putut să o introducă de la 1 iulie 2014, aşa cum s-a angajat alături de noi că o va face. Dacă şi-ar fi dorit adoptarea acestui proiect, nu ar fi trecut în el un articol care nu a mai apărut niciodată în nicio lege privitor la nivelul taxelor şi impozitelor, articolul în care se spune că această măsură se aplică numai dacă nu este afectat deficitul bugetar convenit cu FMI. Niciodată nivelul taxelor şi impozitelor nu a fost în legătură cu deficitul bugetar, iar acest lucru ne arată că de fapt Victor Ponta nu doreşte cu adevărat reducerea contribuţiilor sociale", a precizat Ludovic Orban.