Oprescu a găsit soluţia salvatoare pentru deficitul sălilor de curs. Copiii din clasa pregătitoare vor învăţa şi în clădiri de birouri

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a găsit soluţia optimă pentru copiii care se vor înscrie la clasa pregătitoare. Astfel, edilul-şef va pune la dispoziţia acestora clădirile de birouri cu toate dotările, printre care şi băi, care un fost date spre închiriat, unde cei mici să înveţe.
Copii la grădiniţă (Epoch Times România)
Ana Petrescu
01.02.2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a găsit soluţia optimă pentru copiii care se vor înscrie la clasa pregătitoare. Astfel, edilul-şef va pune la dispoziţia acestora clădirile de birouri cu toate dotările, printre care şi băi, care un fost date spre închiriat, unde cei mici să înveţe.

"Sunt construcţii noi, care stau goale, construcţii care au fost date către marele public pentru închiriat, birouri şi aşa mai departe, şi stau goale. Am început discuţiile cu aparţinătorii, cu patronii, ca la momentul "Ţ" să mă lase să am pregătit acest tampon, ca copiii aia să se ducă, să ştie că sunt în clasa 0, că au toaletă, că sunt supravegheaţi şi că părinţii i-au lasat acolo chiar dacă pe uşă scrie altceva", a afirmat Sorin Oprescu pentru postul România TV.

Pentru grădiniţele şi şcolile improvizate vor fi făcute şi plăcuţe speciale, potrivit declaraţiilor primarului Capitalei.

"O să fac şi eu două plăcuţe cu "Grădiniţa numărul pendinte B", "Şcoala numărul...". Şi cum au zis prim-ministrul şi ministrul Educaţiei, aşa o să fac şi eu. Pac, pun aia acolo", a completat edilul-şef.

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a precizat, miercuri seară, că în condiţiile în care o unitate de învăţământ privată are numai grădiniţă privată care nu este acreditat pentru învăţământul primar, instituţia nu poate organiza clase pregătitoare.

Tot miercuri, Executivul a decis, în şedinţa de Guvern, că organizarea clasei pregătitoare poate fi realizată în şcoală sau în grădiniţă şi va rămâne în învăţământul obligatoriu de la vârsta de şase ani.

Decizia privind locul în care vor învăţa copiii va fi luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"După o discuţie cu federaţiile sindicale şi cele ale asociaţiilor de părinţi din preuniversitar referitor la organizarea clasei pregătitoare în anul şcolar 2013-2014, am semnat un acord care prevede menţinerea clasei pregătitoare ca parte a învăţământului obligatoriu începând cu vârsta de şase ani. De asemenea, organizarea clasei pregătitoare va fi mai flexibilă din punct de vedere al locului de desfăşurare a activităţii. Altfel spus, directorul şcolii prezintă părintelui oferta pentru clasa pregătitoare în funcţie de spaţiile disponibile, respectiv în şcoală sau în grădiniţă", a declarat Remus Pricopie.

Indiferent de locul unde este organizată clasa pregătitoare, fie la şcoală, fie la grădiniţă, activitatea se va desfăşura după acelaşi curriculum, cu personal calificat pentru învăţământul primar, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul a subliniat că, în cazul în care un copil are vârsta de 6 ani şi părintele nu doreşte înscrierea în clasa pregătitoare, acesta trebuie să facă dovada că micuţul nu corespunde pentru această formă de învăţământ.

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a declarat miercuri, pentru Epoch Times, că ministerul estimează că în acest an vor fi mai mulţi copii înscrişi la clasa pregătitoare, comparativ cu 2012, pentru ca aceasta rămâne în învăţământul obligatoriu de la vârsta de 6 ani. Totuşi, în opinia demnitarului, numărul învăţătorilor care vor preda la această clasă şi care vor beneficia de cursuri de formare va fi mai mic decât cel al copiilor.

Ministrul Învăţământului preconizează că şi numărul sălilor de curs va fi mai mare în acest an, comparativ cu anul precedent, dar nu suficient pentru numărul de copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor