Opoziţia: grupul parlamentar PC din Senat este "ilegal" şi ar putea fi dizolvat

Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen
Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Dumitru Oprea şi Puiu Haşotti, liderii grupurilor PDL şi PNL din Senat, au contestat luni, în plenul Senatului, grupul senatorilor conservatori datorită faptului că are un număr redus de membri, problema urmând a fi dezbătută în şedinţa de marţi a Biroului Permanent.

Reglementările prevăd ca un grup parlamentar să aibă minimum şapte senatori, însă grupul senatorilor PC are numai şase membri, la care se alătură un senator de la PP-DD. Liderul Grupului PNL de la Senat, Puiu Haşotti, a afirmat:

"Un grup parlamentar poate fi constituit şi va funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori care au fost aleşi pe listele acelui partid. Dumneavoastră, în PC, nu aveţi decât 6 oameni, al şaptelea nici măcar în alianţă nu a funcţionat, fiind la PP-DD", a menţionat luni liderul democrat-liberal Dumitru Oprea în plen, după ce s-a anunţat rezultatul votului pentru şefia Senatului.

Dumitru Pelican, liderul senatorilor conservatori, a ţinut să precizeze tot în plen că grupul PC este perfect regulamentar, deoarece este compus din 7 membri şi funcţionează aşa cum a funcţionat într-o anumită perioadă şi grupul PDL.

Călin Popescu Tăriceanu, care a fost ales luni preşedinte al Senatului, a anunţat că problema va fi dezbătută în şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Camerei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne