OMV şi Gazprom strâng rândurile. Amendează acordurile pentru furnizarea de gaz

Preşedintele Gazprom, Aleksei Miller.
Preşedintele Gazprom, Aleksei Miller. (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Grupul austriac OMV şi gigantul rus în gaze naturale Gazprom au căzut de acord să amendeze un contract pe termen lung privind livrarea de gaze, a declarat miercuri OMW fără să dezvăluie detalii.

Conform OMW, această măsură reflectă schimbările înregistrate de condiţiile pieţei.

De asemenea, în condiţiile în care preţurile la ţiţei au scăzut cu peste 50% începând cu iunie 2014, o sursă apropiată dosarului a afirmat că noul acord este bazat pe preţurile spot.

Alexander Medvedev, vicedirectorul comitetului de conducere al Gazprom şi Gerhard Roiss, directorul executiv al OMV, au semnat miercuri acest amendament în cadrul unei întâlniri la Viena, conform Reuters.

“Astăzi, Gazprom şi OMV au făcut un pas important în asigurarea aprovizionărilor pe termen lung către Austria. La semnarea documentului, ambii parteneri au subliniat rolul hubului Baumgarten ca nod esenţial pentru exporturile ruseşti de gaz”, conform declaraţiei lui Roiss, care a făcut referire la terminalul Baumgarten situat în apropierea Vienei.

OMV cumpără gaz natural din Rusia din 1968 şi acordul curent expiră în 2027.

Austria a susţinut sancţiunile UE dar cancelarul social democrat Werner Faymann a repetat marţi că el se opune intensificării măsurilor dacă acestea nu vizează persoane fizice care au legătură cu luptele din Ucraina.

Liderul rus Vladimir Putin a vizitat Austria în iunie 2014, când OMV şi Gazprom au încheiat un acord pentru a extinde acum defunctul gazoduct South Stream către Austria.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie