Omul lui Ghiţă, Alexandru Iacobescu, „în vizită” la DNA

Alexandru Iacobescu, directorul general al România TV, postul deţinut de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost audiat joi de procurorii anticorupţie într-un dosar care vizează o serie de presupuse infracţiuni economice, printre care şi spălare de bani şi evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 69 de milioane de lei.
Andrei Pricopie
24.07.2014

alte articole

Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)
Andrei Pricopie
24.07.2014

Alexandru Iacobescu, directorul general al România TV, postul deţinut de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost audiat joi de procurorii anticorupţie într-un dosar care vizează o serie de presupuse infracţiuni economice, printre care şi spălare de bani şi evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de circa 69 de milioane de lei, relatează bursa.ro.

DNA a început ancheta în urma unei plângeri penale depuse în 2011 de Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). După o serie de controale la mai multe companii înfiinţate de Ghiţă, ANAF a descoperit indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de natură economică, printre care şi spălare de bani. Se pare că au avut loc mai multe tranzacţii simulate între companiile din grupul controlat de deputatul PSD prin care s-a urmărit evitarea plăţii TVA-ului încasat din contractele cu statul înapoi către stat.

Potrivit Investigaţii Media, controlul ANAF a fost extins la celelalte firme din grupul Asesoft-Teamnet, unde au fost găsite mai multe nereguli, astfel că inspectorii au constat că statul a fost prejudiciat cu aproape 70 de milioane de lei.

Ulterior, ANAF a sesizat DNA şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Potrivit RiseProject, în sesizarea către DNA, ANAF îl indica pe Alexandru Iacobescu drept unul dintre posibilii responsabili. ANAF spune în document că Iacobescu era în 2011 administrator neexecutiv şi membru al Consiliului de Administraţie al Asesoft Internaţional SA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor