Om de afaceri, trimis în judecată de DNA, pretinde că a dat mită unui membru al Guvernului

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.04.2015

Procurorii DNA l-au trimis în judecată luni, sub control judiciar, pe omul de afaceri Ionel Bogdan, administrator al unor societăţi comerciale, pe care îl acuză de dare de mită după ce i-a promis unui martor denunţător, reprezentantul legal al unei companii, returnarea unui procent de 20% din contravaloarea tuturor contractelor care ar fi urmat să îi fie atribuite, susţinând că 15% din această sumă urmează să revină unui membru al Guvernului şi unui partid politic.

"Începând cu data de 9 septembrie 2014, în calitate de reprezentant de fapt al unei societăţi comerciale, inculpatul Bogdan Ionel a promis unui martor denunţător (reprezentant legal al unei societăţi comerciale) returnarea unui procent de 20% (estimat la 591.500 lei) din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite prin intermediul societăţii susmenţionate, acordând un interes deosebit următoarelor contracte de achiziţii publice: furnizarea de rulmenţi, în valoare de aproximativ 450.000 lei şi 90.000 lei; furnizarea de piese pentru robinete şi vane de diferite dimensiuni, în valoare totală de aproximativ 180.000 lei; furnizarea de electrozi în valoare de aprox. 346.000 lei şi furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de aprox. 625.000 lei, toate în cuantum de 1.690.000 lei", reiese dintr-un comunicat DNA.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Ionel susţinea că, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 lei) era destinat unui membru al guvernului şi unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denunţătorului.

"La data de 6 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denunţător suma de 25.000 lei, reprezentând un avans din totalul sumei promise, pentru a-şi asigura încredinţarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, în vederea confiscării speciale, s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea măsurii asiguratorii, a sumei de 25.000 lei, ridicate de la inculpatul Bogdan Ionel", mai reiese din comunicatul citat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor