Oltean (PDL) despre reîntregirea salariilor bugetarilor înainte de alegerile locale: O simplă coincidenţă cerească

(photos.com)
Epoch Times România
09.03.2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, că revenirea salariilor bugetarilor la valoarea de dinainte de diminuarea cu 25%, începând cu data de 1 iunie, cu câteva zile înainte de alegerile locale, este "o simplă coincidenţă cerească".

"Acesta e ghinionul nu ştiu al cui, norocul celor ale căror salarii trebuie să se reîntregească. O simplă coincidenţă cerească. Ce să facem? Vreau să vă reamintesc că actuala putere şi PDL în speţă au spus că, îndată ce se vor identifica aceste posibilităţi, fie că va fi aprilie, că va fi mai, că va fi iunie, că va fi iulie sau chiar august, se va realiza aceste demers politic. (...) Aşa s-a nimerit! dacă era de 1 aprilie era mai bine?", a spus Oltean.

Ioan Oltean spune că reducerea salariilor bugetarilor a reprezentat o "povară" pe care coaliţia de guvernare a dus-o în spate timp de doi ani şi pe care speră "să o dea acum jos", dar susţine că măsura nu are un caracter electoral, aşa cum acuză opoziţia.

"Este o greutate pe care o ducem, cei de la putere, în spate de doi ani de zile şi pe care sperăm ca în această primăvară, în această vară să o dăm jos şi să putem să revenim, să reîntregim salariile bugetarilor. Cu siguranţă realizarea acestui deziderat, a acestui scop, a acestui angajament al nostru, a acestei poveri a Puterii va fi determinată de crearea condiţiile economice care să permită realizarea ei, şi nu ca o măsură cu caracter electoral, aşa cum încearcă în mod absolut nejustificat întreaga Opoziţie să o vadă. În rest, să auzim numai de bine din punctul acesta de vedere", a mai spus Oltean.

Liderul PDL a ţinut să critice "reacţia virulentă, dură" a Opoziţiei faţă de solicitarea făcută de către preşedintele Traian Băsescu, ca Puterea să identifice resursele necesare pentru ca salariile bugetarilor să fie reajustate.

"Rămân extrem de neplăcut surprins de o asemenea atitudine. Evident că nu mă aşteptam ca Opoziţia să vină să laude Puterea că a aşezat economia pe un făgaş normal şi că se conturează condiţiile economice care să permită reaşezarea salariilor şi revenirea la nivelul salariilor existente înainte de diminuarea acestora în 2010. Dar nu mă aşteptam nici la o reacţie virulentă şi dură faţă de o necesitate pe care până acum o vedeau, pe care până acum o solicitau şi o susţineau", a afirmat Oltean.

Întrebat despre identificarea resurselor financiare necesare pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, Ioan Oltean a răspuns că acesta nu este treaba PDL, ci a Guvernului.

"Identificarea resurselor financiare nu e treaba PDL, e treaba Guvernului şi a primului ministru care îl conduce, de aceea ei vor veni cu explicaţii publice şi vor justifica modul în care au identificat resursele pentru a se realiza această aşezare a salariilor bugetarilor", a mai declarat liderul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor