Drăgoi: Vrem să avem o creştere a veniturilor populaţiei în condiţii sustenabile

Epoch Times România
09.03.2012

MInistrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a declarat vineri că o creştere a veniturilor populaţiei este posibilă doar în condiţii de creştere economică, iar după ce vor fi analizate rezultatele din primul trimestru se va putea spune dacă este posibilă o astfel de creştere.

"Putem vorbi de cheltuieli cînd avem venituri suplimentare, iar prioritatea e creşterea economică, care va aduce aceste venituri. Scenarii am avut şi avem, dar trebuie să vedem ce se va întâmplă. În momentul de faţă facem calcule. Trebuie să vedem rezultatele primului trimestru, de atunci vom putea spune ce variantă şi sub ce formă", a precizat Drăgoi.

Potrivit acestuia, sunt analizate mai multe sceneraii privind creşterea de salarii, iar creşterea veniturilor se va face printr-o prioritizare a investiţiilor, a cheltutuielor, o colectare mai buna si atragerea de fonduri europene.

"Creşterea veniturilor populaţiei este posibilă numai în condiţii de creştere economică. Nu vrem să repetăm ce a fost în 2008, când a fost an electoral şi au fost crescute salariile şi pensiile cu 50%, dar au fost decuplate de productivitate. Vrem să avem o creştere a veniturilor populaţiei în condiţii sustenabile", a spus Drăgoi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în Parlament, că este datoria guvernării să găsească resurse astfel ca, în jurul datei de 1 iunie, salariile bugetarilor să revină la cuantumul de dinaintea tăierilor cu 25%, în 2010.

“Este adevărat, la începutul lui 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datoria a mea şi a dvs să gândim şi să găsim soluţii pentru ca undeva în jurul datei de 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă – atenţie, chiar dacă – în luna ianuarie am avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie am avut un minus de două ori mai mare decât excendentul din ianuarie. Şi probabil şi în martie vom avea un minus de venituri în bugetul de stat, dar el se datorează concjunctural situaţiei meteorologice din februarie”, a spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor