Sever Voinescu: PDL va susţine o majorare a pensiilor dacă se vor crea noi locuri de muncă

Epoch Times România
08.03.2012

O majorare a pensiilor poate fi luată în calcul în măsura în care economia va deveni mai productivă şi va conduce la sporirea numărului de locuri de muncă, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, joi, într-o conferinţă de presă.

"Deocamdată nu putem să discutăm despre lucrul acesta. (...) Avem un context economic. Tare îmi e teamă că, în continuare, deficitul în bugetul de pensii este destul de mare. Important este nu doar să măreşti aceste venituri, apropo şi de măririle salariale, ci să fii sigur că ele pot fi plătite la nivelul mărit şi peste un an şi peste doi ani şi peste trei ani. În ceea ce priveşte pensiile există o singură cale. Să creştem din ce în ce mai mult numărul oamenilor care muncesc în raport cu numărul oamenilor care sunt la pensie. E greu când ai aproape şase milioane de pensionari şi doar patru milioane de oameni care lucrează activ să poţi vorbi în mod sustenabil despre asta", a explicat Voinescu întrebat dacă în paralel cu estimata creştere a salariilor bugetarilor se are în vedere şi o majorare a pensiilor.

Locurile de muncă nu sunt doar o preocupare, ci trebuie să fie obsesia partenerilor din coaliţia guvernamentală, a susţinut purtătorul de cuvânt al PDL. "Îndrăznesc să spun că performanţa noastră economică reală în acest an se va vedea, sigur e important să creştem salariile, în numărul de locuri de muncă pe care reuşim să le creăm până la finele acestui an", a adăugat Sever Voinescu.

Întrebat cum se va poziţiona PDL în condiţiile în care parteneri de coaliţie vorbesc despre majorarea salariilor şi a pensiilor, Voinescu a spus că, în general, când se apropie alegerile partenerii democrat-liberalilor condiţionează.

Suntem într-o ţară în care politica se face cu condiţii. Dincolo de condiţii şi de un anume joc de retorică electorală există o realitate economică. (...) Încă o dată, pensiile se pot mări în condiţiile în care economia devine din ce în ce mai productivă şi apar noi locuri de muncă.

"Suntem într-o ţară în care politica se face cu condiţii. Dincolo de condiţii şi de un anume joc de retorică electorală există o realitate economică. (...) Încă o dată, pensiile se pot mări în condiţiile în care economia devine din ce în ce mai productivă şi apar noi locuri de muncă", a completat Voinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor