Olimpiada Internaţională de Chimie: trei medalii de aur şi o medalie de argint

Cel mai bun rezultat din istoria participării româneşti la Olimpiada de chimie plasează România pe locul I în Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante.
Cei trei olimpici medaliaţi cu aur şi medaliatul cu argint la Olimpiada Internaţională de chimie
Cei trei olimpici medaliaţi cu aur şi medaliatul cu argint la Olimpiada Internaţională de chimie (edu.ro)

Trei medalii de aur şi o medalie de argint este bilanţul participării româneşti la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia).

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu „argint” în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi). De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne