Olguţa Vasilescu scapă de control judiciar. Judecătorii resping cererea DNA

Acuzată de fapte de corupţie, primăriţa Craiovei a ajuns în faţa magistraţilor care vor decide dacă o vor pune sub control judiciar după ce a discreditat un denunţător, acesta ajungând să primească inclusiv ameninţări cu moartea.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

***

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti dezbat marţi contestaţia DNA împotriva deciziei instanţei inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie. Primarul Craiovei a ajuns deja la Curtea de Apel şi se declară încrezătoare că va câştiga în faţa procurorilor DNA.

"Nu am motiv să mă tem pentru că eu cred că o să câştigăm. Cert e că denunţătorul s-a transformat în hărţuitor, că scrie tot felul de prostii şi de mizerii despre mine. Chiar voi cere o expertiză psihiatrică. Eu nu mă simt ameninţată pentru că nu mi-e frică de nimic”, a declarat primarul Craiovei, la venirea la Curtea de Apel.

Reamintim că Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, a intrat recent în vizorul Inspecţiei Judiciare după ce a încercat să-l discrediteze pe martorul denunţător, motiv pentru care procurorii au cerut plasarea ei sub control judiciar pentru a nu mai putea face acest lucru.

Practic, potrivit DNA, Olguţa Vasilescu, a încercat să-l decredibilizeze pe unul dintre denunţătorii săi, publicând selectiv pe pagina sa de Facebook o serie de stenograme ale discuţiilor cu oficiali ai primăriei înregistrate şi predate DNA de Petru Becheru, preşedinte al Asociaţiei de Proprietari Romarta din Craiova, după care i-a invitat pe simpatizanţii ei să "judece" probele.

''După cum v-am promis, pe parcursul acestui proces, veţi face cunoştinţă cu toţi denunţătorii mei, cu probele DNA şi cu probele pe care le vom depune în apărarea mea. De aceea, pe unii îi veţi cunoaşte mai târziu, pentru că avocaţii îmi cer să nu dezvălui strategia de apărare. Dar vă asigur că nu voi ascunde nimic din acest dosar. (...) Răbdare! Pe parcursul acestui dosar veţi începe să cunoaşteţi sistemul. E un dosar public, dar primul publicat integral pe Facebook...'', a scris Olguţa Vasilescu.

Conform Hotnews, primăriţa Craiovei a încercat să acrediteze ideea că denunţătorul Petru Becheru este nebun, publicând o fotografie în care se vede clar un defect de vedere al acestuia.

Ulterior acestei postări, pe pagina de socializare au curs sute de jigniri şi ameninţări cu moartea la adresa lui Becheru. Deşi la nivel declarativ, Olguţa Vasilescu a intervenit în discuţii cerând decenţă, tot ea i-a incitat pe comentatori, mai arată sursa citată

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată la mijlocul lunii iulie a.c., fiind acuzată de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.