Fetiţă de 11 ani moare după o înţepătură într-un cui şi transferuri prin 4 spitale

Lumânare
Lumânare (Epoch Times România)

O fetiţă de 11 ani, aflată în plasament la un asistent maternal din Alba a murit în condiţii suspecte după ce, timp de două săptămâni, a fost transferată în patru spitale din judeţele Alba şi Mureş pentru a fi tratată în urma unei înţepături într-un cui, relatează news.ro, preluat de digi24.ro.

Fetiţa s-a înţepat într-un cui, în seara de 26 iulie, în piciorul stâng, în gospodăria asistentei maternale profesioniste în grija căreia se afla şi a fost dusă chiar în seară incidentului la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, unde i s-a administrat tratament antitetanos după care a fost trimisă acasă.

Următoarele 3 zile, copila nu a avut dureri şi şi-a reluat activităţile zilnice. În 29 iulie, fetiţa a acuzat însă dureri la piciorul în care se înţepase şi a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Municipal Blaj, unde a fost tratată cu o cremă, pansată şi i-a fost recomandat verbal tratament cu o jumătate de tabletă de Ibuprofen timp de şapte zile.

În 31 iulie, în jurul orei 21.30, asistenta maternală a sunat la 112, căci fetiţa avea dureri de spate, de picior, dureri la maxilar şi nu putea să înghită. Medicul primar pediatru de la Spitalul Municipal Blaj i-a administrat tratament simptomatic, iar în dimineaţă de 1 august 2016, medicul specialist a recomandat transferul minorei la Spitalul de Boli Infecţioase Alba Iulia.

Dusă cu salvarea la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia, unde i s-au făcut analize amănunţite, fata a fost transferată la UPU Pediatrie Mureş, medicul care a preluat cazul comunicând că s-a constatat "situaţie de tetanos, nu există un diagnostic, s-au prelevat probe pentru analize şi se aşteaptă rezultatele. Starea copilului este gravă, este intubată şi sedată”.

În ziua următoare, starea fetei s-a înrăutăţit, iar medicul a notat că este nevoie urgentă de ser antitetanos, ser pe care îl aşteaptă de la Cluj şi speră ca acesta să nu ajungă prea târziu.

În seara de 3 august 2016, în jurul orei 20.00 fetei i-a fost administrat serul antitetanos, însă, două zile mai târziu, pe 5 august, asistenta maternală a fost contactată telefonic de către reprezentanţii Spitalului din Târgu Mureş, care i-au comunicat faptul că fetiţa a decedat.