Olguţa Vasilescu răsplătită regeşte de Ponta: 55 de milioane de euro pentru noul stadion din Craiova

Guvernul Ponta a aprobat luni, în ultima şedinţă din anul 2014, o Hotărâre de Guvern privind realizarea unui stadion de fotbal în Craiova, oraş condus de primarul Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD şi unul din cei mai înfocaţi susţinători ai premierului.
Loredana Diacu
29.12.2014

alte articole

Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
29.12.2014

Guvernul Ponta a aprobat luni, în ultima şedinţă din anul 2014, o Hotărâre de Guvern privind realizarea unui stadion de fotbal în Craiova, oraş condus de primarul Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD şi unul din cei mai înfocaţi susţinători ai premierului.

Proiectul prevede desfiinţarea stadionului "Ion Oblemenco" şi construirea unui teren de fotbal şi rugby, investiţia fiind estimată, într-o primă fază, la 55 de milioane de euro.

Investiţia va fi suportată în proporţie de 90% de la bugetul statului, de către Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, prin Compania Naţională de Investiţii, în timp ce Primăria municipiului Craiova va veni cu o cofinanţare de doar 10%.

Reamintim că Olguţa Vasilescu anunţa pe 17 noiembrie, după ce Ponta a pierdut alegerile pentru preşedinţie "că nu mai are curajul să construiască noul stadion" şi acuza diaspora pentru o eventuală nerealizare a acestei investiţii:

"Vă cer iertare, doljeni care aţi votat 60% Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez Stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!... Poate se va construi la Sibiu sau mai ştiu eu unde...", a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook, a doua zi după alegeri. "Aşteptăm Diaspora acasă după ce şi-a luat ţara înapoi şi locurile de muncă promise, astfel încât şomajul să fie zero, ca la Sibiu... Noi punem la dispoziţie terenul gratis şi lipsa taxelor şi impozitelor locale. Am înţeles că investitorii vin la pachet cu Iohannis. Îi aşteptăm!", scria Olguţa Vasilescu pe contul său de Facebook.

Alocarea câtorva zeci de milioane de euro oraşului condus de Olguţa Vasilescu nu este singurul cadou făcut în aceste zile de Cabinetul Ponta fidelilor PSD. La ultima şedinţă de Guvern dinaintea sărbătorilor, cabinetul Ponta a alocat peste 316,4 milioane lei din Fondul de rezervă unor administraţii locale, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, pentru cheltuieli curente şi de capital, mulţi bani ajungând în judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Neamţ şi Hunedoara, Botoşani toate judeţe în care Ponta a obţinut scoruri peste Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

În judeţul Botoşani de exemplu, au ajuns 4 milioane de euro, în topul beneficiarilor fiind localităţile unde premierul Ponta a obţinut un număr record de voturi la alegerile pentru Cotroceni.

Banii au fost alocaţi printr-o Ordonanţă de Urgenţă, prin derogare de la Legea finanţelor publice care prevede că banii din Fondul de rezervă bugetară se repartizează prin hotărâri ale Guvernului, dar numai pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar, ceea ce nu a fost cazul pentru sumele alocate în penultima şedinţă de Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor