Octavian Ţîcu va candida la Primăria Chişinău din partea PUN: Să stopăm asaltul PSRM

Octavian Ţîcu, istoric
Octavian Ţîcu, istoric (Epoch Times România)

După ce a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a Platformei Demnitate şi Adevăr, rămânând totuşi deputat neafiliat politic în cadrul blocului ACUM, Octavian Ţîcu şi-a depus joi 19 septembrie actele pentru Primăria municipiului Chişinău din partea Partidului Unităţii Naţionale (PUN), condus de Anatol Şalaru.

În acest context, Ţîcu a specificat că îşi doreşte un oraş european, menţionând totodată că a purtat discuţii cu mai multe partide pentru a vedea din partea cărei formaţiuni va candida, relatează Radio Chişinău.

„Eu regret foarte mult faptul că această decizie, care a fost luată într-un moment complicat, nu ne-a permis să creăm o alianţă pentru Chişinău. Din momentul în care am anunţat că vreau să candidez, am fost în negocieri cu trei partid politice: cu Partidul Popular Românesc (PPR), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Unităţii Naţionale.

Fiecare dintre partide şi-a dorit ca eu să fiu înscris pe listele acestui partid, a fost imposibil. Nu sunt afiliat politic acestui partid. Nu voi concura împotriva candidaţilor de dreapta care au aspiraţii europene. Dorinţa de a participa a fost determinată de a stopa asaltul PSRM asupra oraşului Chişinău. Sunt conştient de necesitatea ca oraşul Chişinău să devină o urbe europeană”, a declarat Octavian Ţîcu.

„Mişcarea de rezistenţă ACUM a avut un spirit şi am crezut că-l vom putea transfera şi spre blocul ACUM, dar nu am reuşit. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, înţelegerile cu PSRM, am fost împotriva acestei alianţe, dar am susţinut în totalitate guvernul Maiei Sandu.

Rivalităţile, lipsa de coeziune şi politizarea în interiorul blocului ACUM au compromis valorile acestuia. Consider că am epuizat toate capacităţile de a schimba lucrurile”, a declarat Ţîcu miercuri 18 septembrie, în cadrul conferinţei de presă în care şi-a anunţat plecarea din Platforma DA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe