Octavian Ţîcu: Lichidarea consecinţelor pactului Molotov-Ribbentrop înseamnă Unirea cu România

Octavian Ţîcu, istoric
Octavian Ţîcu, istoric (Epoch Times România)

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunţat în Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, în care se stipulează necesitatea de reîntregire, constată istoricul şi deputatul ACUM Octavian Ţîcu, citat de Radio Chişinău.

„În Declaraţia de Independenţă scrie că, luând în considerare că Parlamentele mai multor ţări au declarat nul Pactul Molotov-Ribbentrop, este condamnat expres şi se cere lichidarea consecinţelor acestuia.

Lichidarea consecinţelor pactului Molotov-Ribbentrop înseamnă Unirea cu România. De foarte multe ori Declaraţia de Independenţă este trecută sub tăcere, nu în zadar a fost arsă, mulţi ar vrea să dispară acest document din istoria R. Moldova, pentru ca această declaraţie foarte clar stipulează această necesitate de reîntregire”, a adăugat parlamentarul.

Octavian Tîcu condamnă acţiunile organizate de Igor Dodon pe 24 august în Piaţa Marii Adunării Naţionale, pe care le califică drept o contestare a Declaraţiei de Independenţă.

Executivul de la Chişinău a declarat ziua de 23 august drept Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste şi comuniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe