Igor Dodon, despre Cabinetul Sandu: Cetăţenii pun la îndoială eficienţa actualei guvernări

Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019
Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019 (facebook.com/Igor Dodon)

Preşedintele Igor Dodon a participat luni, 16 septembrie, la deschiderea noii sesiuni a Parlamentului de la Chişinău solicitând majorităţii parlamentare şi guvernului „mai multe acţiuni şi rezultate pentru oameni, mai puţină geopolitică, euforie şi polemici inutile”.

Acesta susţine că activitatea guvernului a fost până acum confuză în unele privinţe, iar pe parcursul ultimelor luni, s-a vorbit prea mult despre ce nu s-a făcut anterior, fără prezentarea unui plan concret de acţiuni ce urmează să fie întreprinse pe viitor. „Luna de miere” a trecut şi cetăţenii încep să aibă întrebări justificate legate de eficienţa actualei guvernări.

„De la guvern se aşteaptă măsuri concrete care să ducă la îmbunătăţirea şi securizarea salariilor şi a pensiilor, soluţii pentru o protecţie socială mai bună, o strategie eficientă privind crearea de noi locuri de muncă, încetarea epurărilor politice în rândul funcţionarilor profesionişti, acţiuni imediate de dezvoltare economică a ţării, privind construirea de noi drumuri şi repararea celor existente, intensificarea luptei cu corupţia în domeniile care afectează zi de zi cetăţenii”, a adăugat şeful statului.

În concluzie, Igor Dodon notează că scopul mesajului său din Parlament a fost „trezirea la realitate, ieşirea din euforia prea prelungită şi neproductivă în care se află unii politicieni, renunţarea la polemicile geopolitice” pentru protejarea cetăţenilor şi dezvoltarea statului.

De menţionat că potrivit deschide.md, trei deputaţi ai Blocului „ACUM” ar fi părăsit sala în momentul în care Igor Dodon a ieşit la tribuna Parlamentului. Cei care nu au fost interesaţi de conţinutul discursului preşedintelui sunt Lilian Carp (PAS), Octavian Ţîcu (PPDA) şi Iurie Reniţă (PPDA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe