Octavian Ţicu: Regimul vrea să răspândească frica animalică pentru viaţă, familie şi viitor

Peste cetăţenii Republicii Moldova vine un regim care are frică de frumos şi vrea să îl omoare în fiecare. În context, istoricul se întreabă dacă „putem oare să-i rezistăm ca fiinţe umane?”.
Octavian Ţîcu, istoric
Octavian Ţîcu, istoric (Epoch Times România)

Candidatul la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului ACUM în circumscripţia Ungheni, Octavian Ţicu, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook despre directoarea gimnaziului din satul Stolniceni, Ungheni, Angela Varzari, membru activ al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) că a fost obligată de către şefa Direcţiei Educaţie Ungheni, Iulia Pancu, şi şef-adjunct al Direcţiei, Olga Popa, să declare că nu ar fi colectat semnături pentru Blocul ACUM:

„Doamna Angela Varzari este profesoară de matematică, membru activ PAS şi a făcut parte din grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidaturii mele pe circumscripţia nr.16 Ungheni. A venit cu fetiţa ei şi a depus copia buletinului de identitate şi a semnat în lista de susţinere, a adunat circa şaizeci de semnături pentru candidatura mea în satul ei de baştină, fapt pentru care-i mulţumesc, la fel ca şi restului echipei care au adunat 900 de semnături”, se arată în postarea lui Octavian Ţicu.

Solicitând internauţilor să nu o condamne pe directoarea gimnaziului din satul Stolniceni, pentru că nu se ştie ce ar fi făcut în locul şi în situaţia ei fiecare dintre cei care au aflat despre această situaţie, Ţicu a adăugat că, imediat ce s-a aflat că aceasta este membră PAS, au venit „satrapii regimului” şi au obligat-o să scrie o declaraţie cum că „nu a semnat niciun document, că nu a colectat semnături, că i s-au folosit date personale fără acord şi s-au semnat acte în locul ei. A cedat femeia, e clar că are multe de pierdut”.

„Am scris un editorial – Teroarea Albastră – în care am arătat că partidul de guvernământ a instituit pe faţă un regim al terorii de tip totalitar. Apoi am scris un alt editorial – Satrapii Regimului, în care am arătat 11 cazuri de hărţuire şi intimidare a membrilor şi simpatizanţilor ACUM la Ungheni. Ne-am bucurat de vizita la Ungheni a Excelenţei sale, dnul Ambasador al Statelor Unite, Dereck Hogan, care s-a întâlnit cu echipa ACUM, ne-a susţinut şi a preluat toate cazurile de intimidare.

Am sperat că lucrurile se vor linişti, dar regimul nu s-a oprit şi nu se va opri. Pentru că trăim într-o dictatură. Nu-mi afectează înregistrarea aceste 60 de semnături colectate de dna Varzari, aveam nevoie de 500. Dar regimul vrea cu tot dinadinsul să răspândească frica animalică, pentru viaţă, familie şi viitor. N-o judecaţi şi n-o condamnaţi pe Angela Varzari, ea n-are nicio vină. Peste noi vine un regim care are frică de frumos şi vrea să ni-l omoare în fiecare din noi. Putem oare să-i rezistăm ca fiinţe umane?”, se întreabă retoric Octavian Ţicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe