Obama, la fel de bizar ca Merkel / Preşedintele american se va opune unei verificări mai stricte a refugiaţilor

Casa Alba a declarat că preşedintele Barack Obama se va opune unui proiect de lege al republicanilor care prevede un proces mai strict de verificare a refugiaţilor sirieni. Legislaţia a fost propusă după atacurile tragice din Paris.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Camera Reprezentanţilor va vota joi rezoluţia 4038, care urmăreşte să blocheze planurile Administraţiei Obama de a primi 10.000 de refugiaţi sirieni în SUA în 2016.

Proiectul de lege cere, de asemenea, verificări desfăşurate de FBI. Totuşi, în iniţiativa alegislativă nu sunt prevăzute suspendarea programului pentru refugiaţi sau verificări ale religiei refugiaţilor, aşa cum au cerut unii republicani.

Conform Casei Albe, procesul actual de verificare implică mai multe agenţii federale de informaţii, de securitate şi aplicare a legii, inclusiv Centrul Naţional de Contraterorism, FBI şi Departamentele de Securitate Internă, de Stat şi de Apărare, arată Deutsche Welle.

Washingtonul a declarat miercuri că proiectul de lege va introduce “cerinţe inutile şi nepractice care ar afecta eforturile de susţinere a unora dintre cei mai vulnerabili oameni din lume.”

“Având în vedere vieţile care sunt în joc şi importanţa critică – pentru partenerii noştri din Orientul Mijlociu şi Europa – a implicării Statelor Unite în vederea soluţionării crizei refugiaţilor sirieni, dacă preşedintelui i se va prezenta HR 4038 atunci el s-ar opune proiectului de lege”, a susţinut Casa Albă.

Preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanţilor, Michael McCaul, a propus iniţiativele legislative după atacurile din Paris în care au murit 132 de oameni şi au fost răniţi alţi aproximativ 350.

Luând în considerare atacurile din Franţa, preşedintele Camerei, Paul Ryan, a declarat că proiectul de lege este de bun simţ şi o obligaţie din partea Camerei Reprezentanţilor.

“În cazul în care serviciile de informaţii şi organele de aplicare a legii nu pot certifica faptul că o anumită persoană nu prezintă niciun fel de ameninţare, atunci acesteia nu ar trebui să i se permită să pătrundă [în ţară]”, a adăugat Ryan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe