Două zboruri ale companiei Air France deviate după ameninţări anonime cu bombă

Două zboruri separate ale companiei aeriene Air France spre Paris au fost deviate datorită unui “incident legat de securitate”. Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a declarat că ambele avioane au aterizat şi că toţi pasagerii au fost debarcaţi.
Avion al companiei aeriene franceze Air France.
Avion al companiei aeriene franceze Air France. (Captură Foto)

Într-o scurtă declaraţie făcută miercuri dimineaţa, Air France a confirmat faptul că ambele zboruri au fost “subiectul unor ameninţări anonime primite după decolarea lor.”

“Ca o măsură preventivă şi pentru a face toate verificările necesare pentru securitate, Air France, aplicând regulamentele privind siguranţa, a decis să ceară aterizarea ambelor aeronave”, a susţinut compania aeriană.

Conform Air France, autorităţile locale au făcut inspecţii complete la bordul ambelor avioane, precum şi asupra tuturor pasagerilor şi bagajelor, arată Deutsche Welle.

“O investigaţie va fi condusă de autorităţi pentru a identifica sursa apelului telefonic”, a adăugat declaraţia.

Devieri în SUA şi Canada

Un purtător de cuvânt de la Aeroportul Internaţional Halifax, din provincia canadiană Noua Scoţie, a declarat marţi că un avion Boeing 777 care venea din Washington a fost deviat spre Halifax la ora locală 10:15 p.m. (0215 UTC, miercuri). Toate cele 262 de persoane aflate la bord au fost debarcate în siguranţă.

Un avion Airbus A-380 care a decolat din Los Angeles a fost de asemenea deviat spre Salt Lake City, în statul vestic american Utah.

Incidentele aeriene au avut loc în condiţiile în care vineri noaptea, 13 noiembrie, Parisul a fost zguduit de o serie de atacuri teroriste bine coordonate, care ulterior ar fi fost revendicate de grupul jihadist Statul Islamic. În timpul atentatelor au murit 132 de persoane şi au fost rănite altele aproximativ 350.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe