Oamenii de ştiinţă au desemnat cel mai periculos prădător de pe planetă

Peştii Piranha
Peştii Piranha (ADEK BERRY / AFP / Getty Images)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Victoria din Canada au realizat un clasament al celor mai periculoşi prădători de pe planetă. După ce au analizat peste două mii de prădători tereştri şi marini, cercetătorii au ajuns la concluzia că cel mai periculos şi agresiv este omul, relatează presa rusă.

Cercetătorii au calificat oamenii ca fiind ”supraprădători”, pentru că omoară de 14 ori mai mult peşte decât prădătorii marini şi de 9 ori mai multe animale decât prădătorii tereştri.

În ultimii 1500 de ani, din cauza oamenilor, pe Pământ au dispărut 322 de specii de animale. În plus, fiinţele umane încalcă toate legile naturii. Dacă un prădător obişnuit vânează de regulă cei mai tineri şi cei mai slabi reprezentanţi ai regnului animal, omul ucide animale sănătoase de vârstă reproductivă. În plus, de foarte multe ori, o face doar pentru distracţie.

Specialiştii consideră că dacă nu va fi limitată acţiunea distrugătoare a omului, acesta va continua să afecteze grav şi ireversibil procesele ecologice şi evolutive la nivel mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură