O nouă rectificare bugetară la orizont. Vine cu noi statui şi bani luaţi de la infrastructură

Primăria Capitalei îşi face din nou o prioritate din statui, Capitala urmând să fie "îmbogăţită" cu noi ansambluri statuare, asta în timp ce de la infrastructură şi energie termică se mai iau nişte bani.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
27.10.2017

Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va ajunge o nouă rectificare bugetară, în baza căreia de la infrastructură se vor lua din nou bani, urmând, în schimb, ca în Capitală să se facă noi statui.

Astfel, Primăria Gabrielei Firea vrea să aloce 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther şi Jean Calvin, 2,2 milioane de lei urmând a fi alocaţi pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. Ştefan cel Mare ar urma să aibă şi el o statuie, valoarea acesteia fiind estimată la cam o zecime din cea a lui Berthelot, respectiv 200.000 de lei.

De asemenea, noua rectificare vizează alocare a încă un milion de lei pentru Patriarhia Română.

Pe de altă parte, bugetul pentru cultură, recreere şi religie se va reduce cu 12,9 milioane de lei, cel pentru energie termică cu 69,5 milioane de lei iar bugetul alocat pentru străzile şi parcările din Capitală cu 20,8 milioane de lei.

Se va reduce şi bugetul pentru construcţii: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru străpungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier şi liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu - minus 5 milioane de lei, pentru penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai pe Şoseaua Pantelimon - minus 5 milioane de lei.

Bani în plus se vor da pentru programul "Reabilitarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti", cofinanţat din credit BEI. De asemenea, pentru investiţii noi în domeniul educaţiei, Primăria Capitalei alocă aproape 30 de milioane de lei, fiind vorba, printre altele, de complexe multifuncţionale pentru activităţi didactice şi sport pentru Şcoala Gimnazială nr. 4.

Ultima rectificare bugetară a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în 28 septembrie, la momentul respectiv fiind reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructură. În schimb, a fost suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici şi pentru Administraţia Monumentelor.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor