O carte pentru un frate - Campanie naţională

Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 împreună cu parteneri din întreaga ţara au lansat marţi campania „O carte pentru un frate”, destinată celor 100.000 de basarabeni care vor vizita România în intervalul iunie – final de septembrie.

Pentru a acoperi nevoile tuturor celor 100.000 de persoane de peste Prut care vin în Ţară este necesară deschiderea câte unui punct de colectare a cărţilor la 20.000 de locuitori. Până în prezent, centre de acest tip au fost înfiinţate în Bucureşti, Constanţa, Bârlad, Iaşi, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Braşov, Timişoara şi în alte oraşe care apar pe site-ul www.cartepentrubasarabia.ro, informează Acţiunea 2012, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Dorim ca prin intermediul acestei campanii să oferim, alături de cele mai mari nume de poeţi şi prozatori clasici români, şi toată dragostea pe care o avem pentru basarabeni. Facem un apel către toţi românii din Ţară: să doneze autori clasici sau să deschidă puncte de colectare a cărţilor în localităţile lor. Lansăm acest proiect într-o zi de doliu pentru neamul românesc, cu speranţa că împreună vom şterge consecinţele dramatice ale ocupaţiei sovietice şi vom construi un viitor comun, stabil şi prosper”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Cei care vor să doneze cărţi sau să înfiinţeze centre de colectare o pot face contactându-l pe pe responsabilul de campanie, Alexandru Ispas, la numărul de telefon 0722278211.

Reamintim că 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova vor vizita România în intervalul iunie – final de septembrie în cadrul celui mai amplu program naţional de cunoaştere a realităţilor sociale şi culturale din ţara - mamă, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times, vizita are loc în cadrul programului „Cunoaşte-ţi Ţara”, program ce vizează eliminarea stereotipurilor formate de propagandă antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului şi obţinerea unei majorităţi unioniste în Republica Moldova către anul 2018.

Programul „Cunoaşte-ţi Ţara” a demarat vineri, 24 iunie, cu venirea la Iaşi a patru autocare cu câte 50 de basarabeni. Organizator este Platforma Unionistă Acţiunea 2012, împreună cu parteneri din toată ţara.