"Moş Guvern" cu daruri multe la primării şi consilii judeţene

Crăciunul vine cu veşti bune şi cu bani pentru zeci de primării şi consilii judeţene care au rămas fără bani pentru plata facturilor.
Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015
Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015 (Epoch Times)

Perpetuând o practică des criticată, pentru că îi ajută în fiecare an pe primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care nu îşi gestionează corect finanţele, Guvernul face cadou 296 de milioane de lei autorităţilor locale rămase fără bani pentru plata facturilor, relatează Hotnews.

Beneficiarii generozităţii Guvernului care alocă bani pentru plata datoriilor mai mari de 90 de zile (arieratele), pentru acoperirea cheltuielilor curente şi specifice sezonului rece, precum şi pentru plata obligaţiilor ce decurg din unele sentinţe judecătoreşti, sunt oraşele: Suceava, Bârlad, Roşiori de Vede, Predeal, Râşnov, Giurgiu, Hunedoara, Lupeni, 1 Decembrie (Ilfov), Luduş, Buşteni, Panciu.

Cele mai mari sume alocate de Guvern merg la primăriile sectoarelor 5 şi 6 din Bucureşti, precum şi Consiliile Judeţene Teleorman, Giurgiu, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Tulcea.

Hotărârea de Guvern care alocă aceste sume din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial, în maniera consacrată de Guvernul Ponta, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, pe 23 decembrie.

Defalcarea sumelor a fost realizată la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de vicepremierul Vasile Dîncu iar Guvernul justifică alocarea banilor susţinând că "este vorba despre unităţi administrativ-teritoriale care se confruntă cu situaţii de blocaj financiar, întrucât nu dispun de resursele pentru plata sentinţelor judecătoreşti sau pentru asigurarea cheltuielilor curente".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne