Nu am cunoştinţă de vreo intervenţie a lui Oltean în cazul de la Bistriţa, afirmă Boc

Preşedintele PDL, Emil Boc. (gov.ro)
Epoch Times România
26.03.2012

Emil Boc, preşedintele PDL, a declarat, luni, că nu are cunoştinţă de vreo implicare a lui Ioan Oltean în dosarul de corupţie de la Bistriţa-Năsăud şi că Justiţia trebuie să-şi facă datoria cu obiectivitate şi imparţialitate.

Emil Boc a făcut în acest context un nou apel la USL să vină în Parlament pentru a vota revizuirea Constituţiei, adăugând că modificările ce ar urma să fie aduse legii fundamentale ar conduce, practic, la eliminarea imunităţii parlamentare.

"Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Justiţia trebuie să-şi facă datoria cu obiectivitate şi imparţialitate. Eu nu am asemenea informaţii nici cu privire la dânsul, nici cu privire la vreun alt coleg", a răspuns Emil Boc întrebat dacă ştie de vreo implicare a lui Ioan Oltean în dosarul privind fapte de corupţie de la Bistriţa-Năsăud.

El a spus că nu are ce explicaţii să-i ceară lui Ioan Oltean "pentru că a făcut publice toate informaţiile necesare".

"Am însă o solicitare directă adresată USL. Să lase ipocrizia de o parte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei. Pentru că aud toţi liderii USL vorbind fie de cazul Boldea, fie de alte obligaţii în faţa electoratului, când ei refuză, practic, să vină şi să pună aplicare ceea ce oamenii au votat la referendum: 300 de parlamentari şi Parlament unicameral. Dacă acest lucru se votează în Parlament, unde sunt aşteptaţi cei de la USL, nu vom mai avea asemenea situaţii precum cazul Boldea pentru că imunitatea parlamentară va dispărea practic şi oricine va putea ajunge în faţa Justiţiei fără niciun fel de vot din partea partea Parlamentului", a susţinut Emil Boc.

Întrebat care este opinia UDMR despre revizuirea Constituţiei, Emil Boc a precizat că "fără două-treimi din Parlament nu se poate realiza revizuirea Constituţiei"."Asta înseamnă chiar dacă actuala coaliţie în integralitate ar vota nu am putea avea Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300. Pentru aceasta cer prezenţa USL. Pentru că dacă PDL şi USL doresc revizuirea Constituţiei se realizează 300 de parlamentari şi Parlament unicameral", a declarat preşedintele PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor