Ioan Oltean (PDL): Nu dorim ca Mişcarea Populară să cuprindă un amalgam de partide extrem de greu de definit

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, că partidul său nu îşi doreşte ca alianţele electorale ce ar putea fi încheiate în unele judeţe, sub numele de Mişcarea Populară, să cuprindă "un amalgam extrem de greu de definit de formaţiuni politice", spunând că două, maximum trei partide sunt suficiente.
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean (centru) in timpul unei sesiuni a Camerei Deputatilor, 2 noiembrie 2011. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Epoch Times România
09.03.2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, că partidul său nu îşi doreşte ca alianţele electorale ce ar putea fi încheiate în unele judeţe, sub numele de Mişcarea Populară, să cuprindă "un amalgam extrem de greu de definit de formaţiuni politice", spunând că două, maximum trei partide sunt suficiente.

"Eu vreau să mă limitez deocamdată la aceste două formaţiuni politice care au fost deja nominalizate (PER şi PNŢCD - n.r.), pentru că nu dorim nici ca această alianţă, dacă într-adevăr se va realiza, să cuprindă un amalgam extrem de greu de definit de formaţiuni politice. Credem că două, trei formaţiuni politice maximum pot să constituie această alianţă electorală, cu precizarea că, în conformitate cu legea, alianţa electorală încheiată între PDL şi alte formaţiuni trebuie să fie cam aceeaşi peste tot în ţară. Nu putem constitui la Bistriţa o alianţă electorală cu două formaţiuni politice şi la Cluj cu zece formaţiuni politice", a spus Oltean.

Liderul PSD susţine că există "suficiente solicitări" din partea altor formaţiuni politice pentru a se realiza Mişcarea Populară şi că alianţa nu a fost generată doar de PDL.

"Există suficiente solicitări din partea altor formaţiuni politice pentru a se realiza această alianţă electorală şi ea vine şi în întâmpinarea acestor solicitări, acolo unde ele există. Deci n-a fost şi nu este generată doar de PDL, ci şi din partea altor partide care solicită să se antreneze la alegerile locale alături de PDL", a afirmat Oltean.

Ioan Oltean spune că pentru PDL orice vot contează la viitoarele alegeri şi că singura diferenţă între PER şi PNŢCD în raport cu PC este că ultimul "are televiziune".

"Aceste partide politice au un singur minus în raport cu Partidul Conservator, că nu au o televiziune. În rest, cu ce ajută PC pe celelalte formaţiuni politice? Există în foarte multe judeţe din ţară organizaţii puternice ale ecologiştilor sau ale PNŢCD şi pentru noi orice vot contează", a declarat Oltean.

Potrivit secretarului general al PDL, Mişcarea Populară se doreşte a fi "o alternativă complexă la adresa USL", iar crearea acestei alianţe nu reprezintă o dovadă de nesiguranţă a democrat-liberalilor.

"Din capul locului, nu e vorba de nesiguranţă, nu e vorba de a-ţi ascunde adevărata faţă, pentru că nu există niciun motiv care să ne determine să ne ascundem adevărata noastră faţă. Am luat aceste măsuri în deplină cunoştinţă de cauză şi asumându-ne întreaga responsabilitate a gestului nostru politic. Însă dorinţa de a antrena forţe politice suplimentare şi de a constitui o alternativă complexă la adresa USL este un motiv extrem de important", a mai spus Oltean.

În ceea ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, unde conduce organizaţia judeţeană a PDL, Ioan Oltean şi-a exprimat intenţia ca partidul să se prezinte singur la alegerile locale din iunie, însă decizia finală va fi luată sâmbătă în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor