Novak Djokovic revine în circuitul ATP cu o victorie la Paris Masters 1000 ATP [video]

Djokovic şi Kecmanovic în circuitul ATP la Paris Masters 1000 ATP (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
01.11.2023

Novak Djokovic s-a deconectat de tenis din 16 septembrie, după ce s-a alăturat echipei de Cupa Davis a Serbiei în partidele din grupele preliminare, obţinând calificarea echipei sale în faza finală a competiţiei ce va avea loc la Malaga. Cu câteva zile înainte, el câştigase al 24-lea titlu de Grand Slam la US Open, învingându-l în finală pe rusul Daniil Medvedev.

A fost văzut la Ryder Cup, jucând în turneul VIPS înaintea marelui eveniment de la Roma. A vizitat terenuri de tenis, dar a fost şi la concerte. Cu câteva zile înainte să reapară la Masters 1000 ATP de la Paris, s-a întâlnit cu echipa sa tehnică şi a început munca progresiv pentru a îndeplini obiectivele finale ale sezonului.

Acestea sunt menţinerea locului 1 mondial, cu un avans de 500 de puncte faţă de Carlos Alcaraz, finala ATP de la Torino şi finala Cupei Davis. Parisul este ca o trambulină, unde vrea să câştige şi, de asemenea, să avanseze pentru a nu-şi perturba poziţia de lider în clasamentul spaniol.

Djokovic a urmărit finala Cupei Mondiale de rugby, a fost protagonist la Gala Balonului de Aur înmânând premiul fotbalistei spaniole Aitana Bonmatí şi nu a precupeţit niciun efort în capitala Franţei, după ce şi-a încheiat antrenamentele, inclusiv unul duminică împotriva lui Carlos Alcaraz. Un simulacru de competiţie la nivel înalt, conform celor relatate de Mondo Deportivo.

A revenit în competiţie după aproape două luni cu un triumf care valorează cât două. Şi-a îndeplinit obiectivul de a căpăta ritm şi de a se adapta la condiţiile indoor de la Paris - într-un meci de dublu care a durat o oră şi şapte minute - şi a câştigat alături de compatriotul său, Miomir Kecmanovic.

Perechea Djokovic/Kecmanovic a învins cu scorul 6-4, 6-2, cuplul ecuadoriano-kazah Gonzalo Escobar/Aleksandr Nedovyesov, înlocuitorii italianului Jannik Sinner şi elveţianului Stan Wawrinka.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor