Novak Djokovic îi aduce un omagiu legendarului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit în mod tragic

După ce a câştigat al 24-lea Grand Slam al carierei în finala US Open, Novak Djokovic i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant, dezvăluind cât erau de apropiaţi.
Novak Djokovic (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
11.09.2023

Novak Djokovic a rescris istoria tenisului la US Open. Graţie victoriei în finala cu rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP) de la Flushing Meadows, New York, tenismanul sârb a câştigat cel de-al 24-lea Grand Slam, în trei seturi (6-3, 7-6 (5), 6-3 în 3h16′).

În momentul în care şi-a sărbătorit triumful, Nole a scos un tricou special pentru a aduce un omagiu celebrului baschetbalist american Kobe Bryant, care i-a fost bun prieten.

Djokovic are acum 24 de trofee, egalând-o pe Margaret Smith Court, care deţinea topul în ceea ce priveşte numărul trofeelor de Grand Slam câştigate. Comparativ cu cei doi mari tenismeni din Big3, Rafael Nadal are 22, iar Roger Federe este titularul a 20 de titluri la această cea mai înaltă categorie.

Tenismanul sârb a atins aceste cifre impresionante şi ar putea să-şi îmbunătăţească şi mai mult palmaresul, având în vedere forma sa fizică uimitoare la cei 36 de ani. Imediat după ce şi-a dat jos tricoul cu care a jucat, învingătorul a îmbrăcat unul albastru cu inscripţia "Mamba Forever" în prim-plan şi o fotografie în care era el şi Kobe. Apoi şi-a ridicat degetele arătătoare spre cer şi a trimis un sărut dedicându-i victoria prietenului său.

A fost o seară unică şi un prilej de a vorbi şi despre relaţia foarte puternică cu simbolul baschetului, care a murit prematur în ianuarie 2020 într-un accident de elicopter, împreună cu fiica sa Gianna. Cei doi au fost foarte apropiaţi şi s-au ajutat reciproc de-a lungul carierei lor excepţionale. Astfel, Djokovic a găsit ocazia potrivită în faţa publicului american pentru a-şi aminti de fostul star al echipei Los Angeles Lakers, care i-a fost aproape într-un moment foarte delicat al carierei sale de tenisman.

Aşadar, pentru Djokovic, Grand Slam-ul numărul 24 al carierei sale este un omagiu adus celui mai celebru număr 24 din istoria baschetului.

A fost o idee pe care Novak nu a împărtăşit-o iniţial cu nimeni, nici măcar cu cei mai apropiaţi: "M-am gândit să fac acest tricou spunându-mi că 'mai devreme sau mai târziu, poate voi avea şansa să câştig turneul...'. Asta a fost acum vreo şapte zile. Nu am împărtăşit ideea cu nimeni până acum câteva zile, când i-am rugat pe colegii mei de muncă să mă ajute să fac aceste tricouri".

Novak a fost foarte emoţionat în timpul interviului, în faţa publicului care l-a omagiat şi aplaudat îndelung. Iată cuvintele sale tulburătoare: "Kobe a fost un prieten drag. Am vorbit mult despre mentalitatea de învingător atunci când mă luptam cu o accidentare, încercând să mă recuperez. A fost unul dintre oamenii pe care m-am bazat cel mai mult - a fost mereu lângă mine dându-mi sfaturi. Moartea lui şi a fiicei sale m-au rănit profund. 24 este tricoul pe care îl purta atunci când a devenit o legendă a baschetului cu Los Angeles Lakers. Este ceva simbolic, de recunoaştere a tuturor lucrurilor pe care le-a făcut".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor