Djokovic răspunde cu eleganţă la ultimele cuvinte ale lui Nadal: "Nu am nicio intenţie de a-l vorbi de rău"

Tenismanul sârb Novak Djokovic. (Novak Djokovic/facebook)
Mioara Stoica
11.10.2023

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a răspuns cu eleganţă extremă la declaraţiile lui Rafa Nadal despre capacitatea sa de a gestiona frustrarea şi titlurile. "Nu sunt de acord cu el, bineînţeles", a declarat marţi, 10 septembrie, tenismenul sârb. După ce Nole a obţinut valorosului titlu la US Open, ibericul afirmase pe 18 septembrie, într-un interviu pentru Movistar: "Pentru el (Djokovic) ar fi fost o frustrare majoră să nu-l obţină".

"Am văzut cum comentariile sale au devenit virale, că mulţi oameni au vorbit despre asta. Fiecare are dreptul să aibă propria opinie despre cum interpretează o altă persoană într-un anumit context...", a declarat Djokovic pentru Sportal. "Asta este tot ce pot să spun. Rafa este un mare campion şi îl respect şi îl apreciez ca atare: ca un mare campion, ca cel mai mare rival al meu şi ca jucător care a contribuit la formarea jocului meu şi a rezultatelor pe care le-am obţinut", a adăugat Djokovic.

În plus, Nole a insistat că nu va vorbi negativ despre Nadal, deşi spaniolul a făcut o astfel de interpretare. "Nu am nicio intenţie de a vorbi negativ despre el sau Roger Federer; respectul meu pentru ei depăşeşte orice opinie negativă pe care aş putea să o am", a adăugat el.

"Din nou, aceasta este opinia lui Rafa şi eu, bineînţeles, nu sunt de acord. Am părerea mea, dar nu o voi împărtăşi pentru că nu vreau să intrăm adânc în asta. Nu este nevoie de aşa ceva", a mai spus Djokovic.

Aceste declaraţii ale lui Djokovic vin după ce Nadal a fost întrebat despre anul bun al sârbului şi despre faptul că l-a depăşit la numărul de Grand Slamuri - Nole are 24, iar Nadal are 22.

"Nu sunt frustrat, pentru că eu cred că în limita posibilităţilor mele am făcut tot posibilul pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine", a spus Nadal. La care, Juanma Castano, reporterul de la Movistar, a replicat că nu poţi trăi frustrat cu 22 de Grand Slam-uri.

Rafael Nadal (twitter.com/MovistarTenis)
Rafael Nadal (twitter.com/MovistarTenis)

"Ba da, se poate", a continuat Nadal. "Cred că Novak, în acest sens, o trăieşte într-un mod mai intens decât am trăit-o eu. Pentru el ar fi fost o frustrare majoră să nu-l obţină. Şi poate de aceea a reuşit".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor