Noul partener strategic de comunicare al HUAWEI în România. Compania chineză, acuzată de spionaj în mai multe ţări ale lumii

Fondatorul companiei Huawei Ren Zhengfei, împreună cu liderul comunist chinez Xi Jingpin în timpul unei vizite în Londra, 2015
Fondatorul companiei Huawei Ren Zhengfei, împreună cu liderul comunist chinez Xi Jingpin în timpul unei vizite în Londra, 2015 (Getty Images)

Rogalski Damaschin Public Relations a anunţat că va asigura, începând cu luna noiembrie 2022, servicii de strategie, cercetări de piaţă, planificare, gestionarea situaţiilor de criză şi gestionarea influencerilor pentru HUAWEI, compania chineză acuzată de spionaj în mai multe ţări ale lumii şi interzisă de la licitaţia pentru reţelele 5G în România.

Colaborarea dintre agenţie şi HUAWEI va consta în dezvoltarea strategiei de comunicare a brandului pe piaţa locală, prin oferirea de servicii de digital şi PR. Prin noul parteneriat, Rogalski Damaschin PR va oferi soluţii de creaţie, event management, media relations, influencer marketing şi brand activations.

"România se numără printre pieţele cu cea mai bună performanţă în întreaga regiune CEE, iar asta ne motivează să ne alegem parteneri locali de încredere, cu care să ducem rezultatele la un nou nivel în anul 2023. Urmează să lansăm un portofoliu bogat de produse, pe care vrem să le facem cunoscute publicului larg cu ajutorul unor parteneri cu care avem valori comune precum creativitatea şi inovaţia", a declarat Andy Fang, Country Manager Huawei Consumer Business Group România.

"HUAWEI este un partener inovator de tradiţie pentru români şi aşteptăm cu nerăbdare să explorăm împreună noile tehnologii revoluţionare ce vin în beneficiul consumatorilor, precum şi oportunităţi inedite de promovare ale noilor modele de smartphone-uri, ceasuri, dispozitive audio, retelistică şi PC-uri. Împreună cu noul nostru partener ne propunem să realizăm schimbări fără precedent în cotidianul nostru, precum şi în industria locală", a declarat Eliza Rogalski, Managing Partner şi Head of Strategy la Rogalski Damaschin PR.

Reamintim că România a exclus de facto Huawei de la licitaţia 5G printr-o lege promulgată în iunie 2021, la fel cum au făcut şi alte state aliate NATO precum SUA, Marea Britanie ori Franţa, deoarece există rapoarte care demonstrează că firma chineză ar fi controlată de statul chinez şi s-ar fi implicat în activităţi de spionaj.