Noul dosar Alina Bica. Afaceristul Dorin Cocoş, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită

(photos.com)

Fostul soţ al Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocoş, este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită într-un nou dosar în care sunt vizaţi Alina Bica, Alin Cocoş, Florian Mihăilescu şi Adriean Videanu. Procurorii au dispus deja reţinerea acestora pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi vineri în faţa instanţei Supremă cu propunerea de arestare preventivă.

"Inculpaţii Cocoş Dorin şi Bica Alina Mihaela (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracţiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, sunt prezentaţi, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de Cocoş Alin, Videanu Adriean şi Mihăilescu Ionuţ Florian", a transmis DNA, în cadrul unui comunicat remis Epoch Times.

Procurorii DNA au arătat că, pe 29 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori a încuviinţat luarea măsurii arestării preventive faţă de Alina Bica, care este cercetată în prezent pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanţa de reţinere a lui Dorin Cocoş se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Cocoş Dorin a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluţionării a doua dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoş Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, inculpatei Bica Alina Mihaela."

Pentru a citi mai mult despre acest dosar intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.