Noul ambasador SUA la Bucureşti a depus jurământul. Una din priorităţile sale, sprijinirea luptei anti-corupţie

Hans G. Klemm
Hans G. Klemm (qmagazine.ro)

România are acum, în mod oficial, un nou ambasador al Statelor Unite la Bucureşti - Hans G. Klemm. Înaltul demnitar american a depus jurământul miercuri, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezenţa secretarului de Stat, John Kerry, şi a ambasadorului român în SUA, George Maior, informează Mediafax.

Cu ocazia ceremoniei, noul ambasador american, Hans G. Klemm, a vorbit despre relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO.

Oficialul american a anunţat că, în noua sa calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său.

La rândul său, John Kerry a ţinut un discurs în care a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relaţia excelentă dintre cele două state şi cooperarea în promovarea stabilităţii în plan regional şi global. Secretarului de Stat american a evidenţiat în special colaborarea din cadrul operaţiunilor din Irak şi Afganistan, reiese dintr-un comunicat remis de Ambasada României în SUA.

Kery a subliniat şi importanţa aprofundării relaţiilor economice şi comerciale dintre SUA şi România, arătând că ţara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere economică din Europa.

Oficialul american a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei, menţionând campania hotărâtă dusă în acest sens de autorităţile de la Bucureşti. El a arătat că ţara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru ţările vecine.

Din CV-ului postat pe site-ul Casei Albe reiese că Hans G. Klemm a absolvit Universitatea Indiana şi are o diplomă de masterat de la Universitatea Stanford.

Din ianuarie 2015, Hans G. Klemm este consultant senior în cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamentului de Stat, după ce anterior ocupase un post în cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului.

Înainte de aceasta, Klemm a fost coordonator principal pentru forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific în cadrul Biroului de afaceri Asia de Est şi Pacific în 2012, şi coordonator principal pentru Statul de Drept şi Aplicarea Legii la Ambasada SUA din Kabul, Afganistan, din 2010 până la 2012.

De asemenea, el a servit ca ambasador al SUA în Timorul de Est din 2007 până în 2010. Înainte de aceasta, Klemm a ocupat funcţia de ministru-consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA din Tokyo, Japonia, în perioada 2006-2007, şi pe cea de director şi director adjunct al Oficiului de dezvoltare a carierei în cadrul Biroului de Resurse Umane din 2004 până în 2006.

Hans Klemm a fost trimis de Departamentul de Stat în ţări precum Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad-Tobago.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne