Nou ministru la Educaţie. Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu
alte articole
Preşedintele Traian Băsescu a semnat azi decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei a Ecaterinei Andronescu, urmând ca ceremonia de învestire să aibă loc la ora 18.
Numirea vine după ce şeful statului i-a cerut Ecaterinei Andronescu să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat şi să se asigure că nu este în stare de incompatibilitate în noua funcţie.
"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de învestire, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, că ar considera potrivit, ca, înainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaraţie pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acţiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat şi în lucrările ştiinţifice şi în doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare", au precizat reprezentanţii Administraţiei prezidenţiale.
Premierul Ponta a evitat să precizeze dacă Andronescu a depus declaraţia cerută şi a spus că nu doreşte să întreţină scandalurile legate de plagiat din ultima vreme.
Andronescu declară că nu a plagiat
Ecaterina Andronescu a declarat că nu a plagiat şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate. "N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (...) Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activităţii mele pe tot parcursul ei", a precizat Andronescu.
Ea a subliniat că toată cariera şi-a construit-o pe muncă şi pe onestitate.
"În acesta carieră profesională sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la poziţia de asistent stagiar, şef de lucrări, conferenţiar, profesor şi conducător de doctorat. Fiecare etapă pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar şi a ajuns la CNATDCU", a afirmat Andronescu
Ea a precizat că este mai important să se treacă la problemele sistemului de învăţământ şi să se rezolve priorităţile, printre care clasa pregătitoare şi examenele de sfârşit de an.