Noi imagini de satelit arată desfăşurări suplimentare de forţe ruse lângă Ucraina, inclusiv în Crimeea

Noi aglomerări de forţe ruse la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea (Maxar Technologies)
A.P.
11.02.2022

Imaginile comerciale din satelit publicate de o companie privată din SUA arată noi desfăşurări militare ruseşti în mai multe locuri din apropierea Ucrainei, sugerând că Rusia îşi consolidează mai departe forţele în ciuda efortului diplomatic al Occidentului, transmite Reuters.

Rusia desfăşoară exerciţii militare comune în fosta republică sovietică Bielorusia, precum şi exerciţii navale în Marea Neagră, parte dintr-un val de activităţi militare în apropierea Ucrainei, care a alimentat temerile unei invazii iminente.

Rusia neagă orice plan de atac.

Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care urmăreşte acumularea forţelor ruse de câteva săptămâni, a declarat că imaginile luate miercuri şi joi au arătat noi desfăşurări semnificative în mai multe locuri din Peninsula Crimeea, anexată în 2014, din vestul Rusiei şi Bielorusia.

Maxar a declarat că în Crimeea a identificat o nouă desfăşurare masivă de trupe şi echipamente pe aerodromul Oktyabrskoye, la nord de oraşul Simferopol, inclusiv 550 de corturi şi sute de vehicule.

Noi trupe şi echipamente au sosit, de asemenea, în apropierea Novoozernoye din Crimeea, se arată, de asemenea, indicând o nouă desfăşurare în apropierea oraşului Slavne, pe coasta de nord-vest a peninsulei.

În Bielorusia, locul de exerciţii comune majore, Maxar a declarat că a identificat o nouă desfăşurare de trupe, vehicule militare şi elicoptere pe aerodromul Zyabrovka de lângă Gomel, la mai puţin de 25 km de graniţa cu Ucraina.

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail joi seara, se afirma că o mare desfăşurare de trupe şi forţe a sosit recent în zona de antrenament Kursk din vestul Rusiei, la aproximativ 110 km la est de graniţa cu Ucraina.

Rusia nu a dezvăluit câte trupe a desfăşurat şi spune că are dreptul de a muta forţele pe teritoriul său după cum crede de cuviinţă, insistând că ele nu reprezintă o ameninţare externă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor